Legendarul chitarist Steve Hackett, fost membru al formației Genesis, va susține un...

Legendarul chitarist Steve Hackett, fost membru al formației Genesis, va susține un concert la Timișoara alături de trupa maghiară Djabe

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Steve Hackett

Celebrul chitarist Steve Hackett, fost membru al formației Genesis, va susține un concert la Timișoara alături de membrii formației maghiare Djabe, evenimentul urmând să se desfășoare în data de 20 iunie, în Parcul Rozelor.

Colaborarea dintre formația maghiară Djabe și legendarul chitarist care a făcut parte din trupa Genesis a început în anul 2007 și s-a materializat printr-o serie de albume și turnee în lumea întreagă. În anul 2008 Steva Hackett și Djabe au susținut un concert în cadrul festivalului internațional de jazz de la Gărâna.

În vara anului 2016, Steve Hackett a călătorit alături de muzicienii maghiari pe insula Sardinia, unde au pus bazele unui studio de înregistrări provizoriu în vecinătatea binecunoscutei biserici Nostra Signora di Tergu.


Materialul rezultat, „Life Is A journey – The Sardinia Tapes“, estompează granițele dintre rock progresiv, jazz și world – music. Cel mai recent album al lor, „The Jouney Continues“ a apărut în 2021 și a fost înregistrat în timpul turneului lor de concerte din 2019 cu același nume, fiind disponibil în mai multe formate .

Turneul Steve Hackett și Djabe numit The Journey Continues debutează în acest an data de 15 iunie la Budapesta (Budapest Jazz Club) și continuă în 17 iunie în Slovacia (Blue Note Club) în 18 iunie în Austria (în clubul Porgy & Bess din Viena) și se încheie în Timișoara în data de 20 iunie.

Steve Hackett s-a născut la 12 februarie 1950 și a fost chitaristul trupei Genesis din 1971 până în 1977, contribuind la mai multe albume de studio și discuri live, înainte de a pleca pentru a urma o carieră solo. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Genesis în 2010. Trupa maghiară Djabe din Budapesta este activă din 1995 și a lansat recent dublul album Before.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.