Penalizarea pentru lucrările întârziate de la Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei,...

Penalizarea pentru lucrările întârziate de la Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei, aproape la fel de mare ca prețul reabilitării

0
DISTRIBUIȚI

Firma care s-a ocupat de reabilitarea fântânii arteziene din Piața Operei, JDA Consult SRL, a fost sancționată cu penalități de întârziere în valoare de peste 500.000 de lei, în condițiile în care lucrările au costat aproximativ 600.000 de lei.

„Întârzierea de la Fântâna cu Pești nu a rămas nepenalizată.


Am tăiat factura pentru penalități de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalitățile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare. Timișoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitații nu sunt o glumă, ci condiții contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract și le asumă. Constructorul a știut că va fi penalizat și, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare. Sunt hotărât să iau și astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalități pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.