Dragan Petricevic, out de la naţionala de baschet a României. Un tehnician...

Dragan Petricevic, out de la naţionala de baschet a României. Un tehnician israelian va conduce „Vulturii”

0
DISTRIBUIȚI

FR Baschet s-a despărţit de antrenorul principal Dragan Petricevic, care rămâne în continuare managerul lui SCM Timişoara. În locul acestuia, la conducerea băncii echipei naţionale, a fost numit israelianul Michael Gorke.

„Echipa nationala de baschet masculin abordeaza a treia faza a pre-calificarilor pentru FIBA EuroBasket 2025 cu o formula noua pe banca tehnica”, se arată în anunţul FRB.

Noul antrenor a fost recomandat de mentorul tehnic al Federatiei Romane de Baschet, reputatul Pini Gershon. Gorke (50 ani) a antrenat în sezonul precedent gruparea Hapoel Haifa, echipa unde isi incepuse si cariera de jucator.” De-a lungul celor 17 ani de antrenorat, „Mickey” Gorke s-a aflat pe banca tehnica a mai multor echipe din tara lui natala, printre care Maccabi Haifa sau Bnei Herzliya. Noul selectioner urmeaza sa comunice in curand jucatorii pe care se va baza in cele patru jocuri pe care Romania le are de disputat in aceasta vara, in cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers – Third Round, cu Albania si Slovacia (in duble manse), pe 19, 22 si 29 iulie si pe 2 august”, se mai arată în comunicat.

Federaţia a ţinut să-i mulţumească fostului selecţioner pentru activitatea la cârma naţionalei: „Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet ii multumeste fostului selectioner Dragan Petricevic pentru activitatea desfasurata la echipa nationala si ii doreste mult succes in proiectele urmatoare”.



Merge în State

Petricevic a fost invitat pentru a cincea oară în SUA la campurile din Las Vegas organizate pe durata NBA Summer League: Euro-Grades Scouting Combines (10-12 iulie) şi Coast2Coast International Basketball Showcase (12-14 iulie), la care antrenorul lui SCM va face parte din grupul de antrenori care au statutul de Head Coach.

Dragan Petricevic a fost de fiecare dată directorul Euro-Tour România. La astfel de campuri asistă de foarte multe ori şi persoane implicate la nivel înalt în baschetul american şi nu numai. La o ediţie precedentă a Euro-Grades Scouting Combines a fost prezent Tyronn Lue, antrenor principal la Los Angeles Clippers şi fost campion al NBA în calitate de jucător alături de Los Angeles Lakers (2000, 2001).

susa foto: frbaschet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.