Guvernul Ciolacu a fost învestit de Parlament, fără sprijinul UDMR

Guvernul Ciolacu a fost învestit de Parlament, fără sprijinul UDMR

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu, a primit joi votul de învestitură în Parlament. 290 parlamentari au votat pentru și 95 au votat împotrivă. Niciun parlamentar nu s-a abținut.

În total, sunt 475 de deputați și senatori și astfel „se constată că este întrunită majoritatea de voturi impusă de Constituție”, au anunțat reprezentanții Parlamentului.

„Sper să îndeplinim împreună cât mai multe reforme și promisiunile făcute astăzi de la Tribuna Parlamentului”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, imediat după anunțul oficial.

Președintele UDMR: nu putem vota acest guvern pentru că nu suntem ipocriți

Înainte de vot, președintele UDMR, Hunor Kelemen, i-a criticat pe foștii parteneri de la guvernare și a anunțat că nu va vota Guvernul Ciolacu în timpul unui discurs parlamentar.

Discursul a avut loc joi, în fața camerelor reunite ale Parlamentului.


„Prin nerespectarea cuvântului dat, nu se poate construi absolut nimic”, a spus Hunor Kelemen.

Liderul UDMR a mai vorbit despre programul de guvernare și s-a adresat liberalilor din sală. „Vă văd mulțumiți și relaxați după ce ați pus mâna pe Dezvoltare și pe Mediu, vă lăsăm pe mâna Pesedului”, a spus președintele UDMR.

Liderul UDMR a avut un mesaj pentru premierul desemnat al României. „Domnule Ciolacu, aveți grijă de PNL… sunteți un magician politic, aveți grijă să nu se trezească… dacă se vor trezi, vă vor lăsa singuri”, a mai spus Hunor Kelemen.

La final, președintele UDMR a confirmat că parlamentarii grupului său nu vor vota Guvernul Ciolacu. „Nu putem vota acest guvern pentru că nu suntem ipocriți”, a precizat Hunor Kelemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.