Cea mai mare rețea de distribuție de canabis din zona Moldovei, destructurată...

Cea mai mare rețea de distribuție de canabis din zona Moldovei, destructurată de polițiști

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Unul dintre liderii celei mai mari rețele de distribuție de canabis din zona Moldovei a fost prins de polițiști, arată IGPR într-un comunicat emis miercuri.

IGPR anunță că, în urma a două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite de trafic de droguri, efectuate în 22 martie, polițiștii și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În anul 2022, bănuiții ar fi inițiat un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte cinci persoane. Grupul ar fi acționat pe două paliere, liderii asumându-și rolul de a controla și de a dispune modul în care membrii din palierul doi, cel de execuție, îndeplineau sarcinile.


De asemenea, în mai multe rânduri, cei doi bănuiți ar fi achiziționat, de pe teritoriul Spaniei, canabis, pe care l-ar fi expediat, prin intermediul membrilor grupului, pe teritoriul României.

„Totodată, pentru a se proteja de o eventuală depistare, cei doi lideri ai grupului ar fi solicitat prezența pe teritoriul Spaniei a membrilor din eșalonul doi, care ar fi preluat efectiv coletele cu droguri, le-ar fi depus la firme de transport/curierat, utilizând date false de identificare, după care s-ar fi deplasat în țară, pentru a le prelua de la destinație și a le distribui în municipiile Iași, București, Suceava și Cluj-Napoca”, arată polițiștii.

În prezent, membrii cu atribuții de execuție în cadrul grupului, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, se află sub măsuri privative de libertate (doi în arest preventiv, unul în arest la domiciliu și doi sub măsura controlului judiciar), în urma prinderilor în flagrant delict realizate în luna martie 2023.

În 22 iunie, au fost făcute cinci percheziții domiciliare în județul Suceava, ulterior, procurorii DIICOT dispunând reținerea pentru 24 de ore a persoanelor bănuite.

O zi mai târziu, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bănuiți, cu rol de lider al grupului.

„Având în vedere faptul că față de cel de al doilea bănuit, de asemenea lider în cadrul grupului, nu au fost dispuse măsuri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au formulat contestație, Curtea de Apel București dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile”, transmite IGPR.

Potrivit polițiștilor, marți, 11 iulie, cel de-al doilea lider al grupării a fost identificat în localitatea Fălticeni, județul Suceava, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.