Rock la Mureș, gata de start. Sfârșit de săptămână cu concerte interesante...

Rock la Mureș, gata de start. Sfârșit de săptămână cu concerte interesante la Periam – Port

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 11-a ediție a festivalului Rock la Mureș pornește la drum astăzi 7 iulie la Periam – Port, cu o serie de concerte menite să le ofere melomanilor experiențe de neuitat. Timp de două zile, pe scena din Periam – Port vor susține recitaluri Kazah, Weeping Assault, Grinder, Dooms Day Astronaut, We Are Numbers, Unity TX și Atilla (vineri) și Era Nouă, Dizident, The Bandits, Watch me rise, Silencer, Imund și Total Chaos (sâmbătă). Amatorii de muzică electronică vor avea parte de o scenă specială numită Cubici, iar biletele pentru acest festival se găsesc aici.

Cu o activitate discografică importantă, nu mai puțin de nouă albume, dar și cu o apariție live explozivă, Attila (SUA), unul dintre cele mai importante nume din scena metalcore din Statele Unite, vine pentru prima dată în România. Încă din 2005, când s-a înființat, trupa americană și-a propus să readucă distracția pe scena metal și niciodată n-a privit înapoi. În ciuda tuturor dificultăților, formația a reușit rapid să atragă atenția în scena rock de peste ocean, prin energia debordantă pe care o degajau în concerte și prin atitudinea neclintită în fața criticilor. Albumul „About That Life” lansat în 2013, s-a bucurat de un succes enorm, intrând direct pe locul 22 în topul Billboard 200. Legat de originea numelui, vocalistul Chris „Fronz” Fronzak povestește că și l-au ales după regele hun Attila, pe care l-au văzut pe coperta unei cărți într-o librărie.

Un alt nume de răsunet care cu siguranță va contribui serios la atmosfera încinsă din această ediție Rock la Mureș, este trupa americană de punk, Total Chaos (SUA). În lunga lor istorie, au devenit un nume-cult pentru pasionații de sonorități ce te poartă între acel gen de old-school punk ce amintește de The Clash sau Sex Pistols și hardcore-ul tăios de inspirație nord americană. Legendara trupă care și-a început activitatea în 1989, revin anul acesta în România și aduc cu ei un munte de energie și vitalitate gata să-l împartă cu publicul prezent pe malul Mureșului. Cu un stil inconfundabil și o atitudine pe măsură, Total Chaos se arată ca un moment atractiv pe scena Rock la Mureș, atât pentru cei mai nostalgici care își vor aminti cu plăcere de good ol’ days, dar și pentru cei mai puțin inițiați care vor descoperi distracția pură din acele vremuri.

Cea mai recentă ediție a Rock la Mureș a avut loc în vara anului 2019, când trupele americane Ministry și The Casualties au ajuns în premieră în țara noastră.


De-a lungul anilor aici au cântat printre alții Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia), DJ Martin Sprissler, Das Ich (Germania), Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, Anti-Flag, NOHA. Death Before Digital, D.O.D. – Drink or Die (Serbia), Jinjer (Ucraina), Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik. Festivalul este primul eveniment de acest gen „open-air“ din ţara noastră și a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică. După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam Port, la malul Mureşului, o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.