Tavi Iepan: „Concertele Rezident Ex sunt irepetabile și fiecare membru al trupei...

Tavi Iepan: „Concertele Rezident Ex sunt irepetabile și fiecare membru al trupei dă tot ce are mai bun“

1
DISTRIBUIȚI
Tavi Iepan

Formația Rezident Ex va susține două concerte la sfârșitul acestei săptămâni, primul dintre ele urmând să se desfășoare vineri, 14 iulie, de la ora 19:30, într-un loc legendar pentru muzica rock timișoreană, Casa Tineretului. A doua zi, sâmbătă, 15 iulie, formația alcătuită din Tavi Iepan, Christian Podratzky, Ovidiu Ioncu „Kempes“, Matthias Lange şi Mark Cross va susține un concert în cadrul festivalului Custom care va avea loc în acest weekend în Reșița.

„Ultima oară am cântat în Timișoara anul trecut de Ziua Timișoeri în Parcul Rozelor. Da, aș putea spune că cântăm rar, dar asta se datorează faptului că fiecare dintre noi stăm altundeva: eu cu Matthias stăm în Hamburg, Christian stă la Berlin, Mark Cross stă la Londra și în Grecia iar Ovidiu stă la București. Deci, cântăm în evenimente care se leagă. Am vrut să cântăm acasă fiindcă am fost invitați de către organizatorii Custom Festival din Reșița. Anul trecut m-am întâlnit întâmplător cu Bogdan Crișan, directorul de la FITT (Casa Tineretului) și mi-a arătat ce fac ei acolo… e exact ce trebuie. Au un spirit deschis și planuri frumoase… am rămas plăcut surprins. Revin cu nostalgie la Casa Tineretului, n-am mai cântat acolo de pe vremea când stăteam în România. Când eram elev făceam practică la Casa Tineretului când s-a construit… căram zeci de roabe …urcam pe o rampă de scânduri instabilă… mai țin minte și azi. E excepțional faptul că sunt oameni care se ocupă cu activități la Casa Tineretului. E o locație încărcată de memorie pentru timișoreni, aproape trupele au trecut pe acolo, fie că au repetat sau au cântat. Era unul din puținele locuri unde se cânta pe vremea de dinainte de 89. E o întoarcere în timp și sunt nerăbdător să concertăm vineri seara la Casa Tineretului“, a spus Tavi Iepan.

Anul trecut formația Rezident Ex a aniversat 10 ani de existență printr-un concert deosebit desfășurat în cadrul acțiunilor de Ziua Timișoarei, în Parcul Rozelor. Primul concert al formației a avut loc în data de 3 august 2012, tot în cadrul Zilei Timișoarei, iar de-a lungul anilor trupa a editat albumele „Alpha” și „Audio Doping”.


La concertul din Timișoara, formația va cânta și câteva piese de pe următorul material discografic al formației, aflat în lucru.

„Am început lucrul la noul album încă de anul trecut, când am imprimat trei piese la Hamburg alături de Kempes. Între timp am mai compus câteva și intenționăm să intrăm în studio, dar e destul de greu, căci fiecare dintre noi stă altundeva. Chiar zilele trecute am făcut o piesă nouă cu Kempes, căreia deocamdată i-am spus «Cortina». E atât de proaspătă melodia, că n-are nici nume definitiv. O s-o cântăm și vineri la concert la Casa Tineretului. Dacă anul trecut am avut zece ani de existență, acum avem zece ani de la apariția albumului de debut, «Alpha». O să cântăm multe piese de aici. Ca și noutate, la noul album compun și Mathias și Mark. Totul e în transformare. Se poate colabora și de la distanță, dar iese mult mai organic atunci când suntem împreună. Dacă ar fi după mine eu aș înregistra noul album live. E o altă dinamică“, spune Tavi Iepan.

În ceea ce privește „prima deacadă“, liderul trupei Rezident Ex e de părere că trupa a reușit să rămână în atenția melomanilor, iar pentru concertul de vineri de la Casa Tineretului îi asigură pe toți că „va da tot ce are mai bun din el“.

„În primii zece ani de existență… mi-am propus multe, unele au ieșit, altele nu. Se spune că cu cât plănuiești mai bine cu atât iese altfel. Nu am reușit exact ce mi-am propus, dar asta e. Am pornit din pole position cu lucrarea noastră. Pe drum, am avut schimbări de componență. Trupele consacrate au componență stabilă. La noi au fost zig zag -uri… nu prea mari. Se putea mai mult dacă eram stabili… probabil eram cu mai multe albume scoase. Chestia importantă e să nu renunți. Concertele Rezident Ex sunt irepetabile. Noi cântăm foarte cu poftă. Când suntem la acțiune, fiecare dintre noi dă totul. Și chestia asta se simte“, a mai adăugat Tavi Iepan.

Concertul formației Rezident Ex din Timișoara va avea loc vineri 14 iulie de la ora 19.30 la Casa Tineretului, iar biletele se pot achiziționa aici. În deschiderea concertului vor evolua pe scenă formația Ribozom și Antonia Rădulescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.