Cluj-Napoca este cel mai bun oraș studențesc din România și în 2023....

Cluj-Napoca este cel mai bun oraș studențesc din România și în 2023. Cum este percepută Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cluj-Napoca este pentru al doilea an consecutiv cel mai bun oraș studențesc din România, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți, a anunțat marți Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Conform UBB, din România, prima poziție este ocupată de Cluj-Napoca (137 internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional).

În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

Clasamentul se bazează pe indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019.

România a pătruns în clasament în ultimii doi ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit.


Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene. Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale”, a declarat Daniel David, președintele Uniunii Universităților Clujene și rectorul UBB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.