Ghiroda va găzdui jocuri de Liga 2. CSC Dumbrăviţa, nevoită să se...

Ghiroda va găzdui jocuri de Liga 2. CSC Dumbrăviţa, nevoită să se mute temporar pe arena „Emilian Pavel”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii / Facebook

CSC Dumbrăviţa va disputa următoarele două jocuri din eşalonul secund la Ghiroda. Alb-verzii se mută temporar după ce au început sezonul pe propriul stadion – „Ştefan Dobay”, al cărui gazon a trecut printr-o serie de lucrări în vară şi nu s-a prezentat deloc grozav la meciul din runda 2, cu Hunedoara (scor 0-0).

Brazdele deloc aspectuoase de pe arena din Dumbrăviţa pare să-i fi determinat pe dumbrăviţeni să-şi mute următoarele jocuri din Liga 2 pe alt stadion. Clubul promite că terenul se va prezenta foarte bine pe viitor, dar până atunci, meciul de sâmbătă, cu Viitorul Pandurii, şi cel cu CS Tunari, de la mijlocul lui septembrie, se vor disputa pe cocheta bază „Emilian Pavel”, din Ghiroda.

„Mutarea temporară a jocurilor de acasă la Ghiroda a fost o decizie dificilă dar necesară, pentru a da timp suficient suprafeței de joc de la stadionul „Ștefan Dobay” să se refacă în întregime după lucrările desfășurate pe parcursul acestei veri. Vă amintim, în ultimele luni s-a montat un sistem de drenaj și unul de irigare automatizata, iar în plus s-au realizat însămânțări, fertilizări, tratamente fitosanitare, carotări, nisipări și aerări la nivelul gazonului. În cel mai scurt timp, stadionul „Ștefan Dobay” va beneficia de o suprafață de joc foarte bună. În condițiile în care stadionul „Emilian Pavel” nu dispune de un sector separat dedicat abonaților, nu le vom putea garanta locul pe stadion posesorilor de abonament. Vă asigurăm însă că vom găsi, în perioada următoare, o modalitate de compensare a abonaților pentru acest inconvenient.


Pe această cale, le recomandăm tuturor dumbrăvițenilor să vină din timp la meci, deoarece e foarte probabil ca interesul să fie mare și în rândul locuitorilor din Ghiroda. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm alături de noi și la Ghiroda!”, se arată în comunicatul clubului din Liga 2.

Stadionul din Ghiroda a fost renovat în anul 2017, când s-au realizat şi noile vestiare la standarde ridicate. Atunci s-a montat şi instalaţia de nocturnă (la meciurile de ligă superioară e însă nevoie de o instalaţie mai puternică). Terenul, nu extraordinar, e însă unul care s-a prezentat de obicei decent, spre deosebire de Dumbrăviţa, unde din cauza solului din zonă gazonul se inunda destul de repede în perioadele mai reci. Un minus, ca şi la Dumbrăviţa, e însă capacitatea scăzută. La Ghiroda sunt aproximativ 300 de locuri pe scaune, dar la multe meciuri spectatorii puteau sta şi în picioare lângă tribună sau chiar în exteriorul gardului vizavi de vestiare, celelalte zone sunt practic inaccesibile.

„Datorită infrastructurii foarte bune de care clubul nostru beneficiază, stadionul din Ghiroda a fost omologat pentru disputarea meciurilor de Liga 2 ale echipei CSC Dumbrăvița. Astfel, ne bucurăm că putem ajuta și putem oferi sprijinul vecinilor noștri, care își vor disputa două partide de acasă pe Arena „Emilian Pavel”. Credem într-o înțelegere bună și încurajăm sprijinul între cluburile din Timiș, în special când e nevoie de ajutor! Mult succes în partida de sâmbătă cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu!”, se arată şi pe pagina celor de la CSC Ghiroda, care încep în weekend sezonul de Liga 3 cu o deplasare tocmai la Tg. Cărbuneşti.

De subliniat că primarii celor două comune (Dumbrăviţa şi Ghiroda) provin din partide diferite. Cu toate acestea s-a găsit înţelegere, spre deosebire de disensiunile de la „vârful” altor instituţii cu reprezentanţi din aceleaşi partide ca cele ale comunelor limitrofe Timişoarei. Altfel, oraşul de pe Bega a devenit sărac în opţiuni de acest gen. Doar „Electrica” poate ar fi putut găzdui meciuri de Liga 2 în condiţii decente acum, dar şi la arena de la Gara Mică au avut loc lucrări la teren în această perioadă iar „chiriaşii” pentru următoarea stagiune sunt deja acontaţi (Politehnica şi CSU UVT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.