Temperaturi mai ridicate decât cele normale în următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai ridicate decât cele normale în următoarele patru săptămâni

0
DISTRIBUIȚI

soare vreme

Administrația Națională de Meteorologie anunţă, marți, că în următoarele patru săptămâni vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale în cea mai mare parte a ţării, mai ales regiunile sud-estice.

În săptămâna 21– 28 august valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și Occidentali.

În perioada 28 august – 4 septembrie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea estică a țării, dar mai ales regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.


Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în nordul extrem al țării și la munte.

Temperatura medie a aerului va avea în săptămâna 4-11 septembrie valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. În intervalul menționat cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și la munte.

Mediile valorilor termice se vor situa, între 11 și 18 septembrie, ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.