Familie din Yemen, oprită în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera...

Familie din Yemen, oprită în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera de vest, pe câmp

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat o familie din Yemen, doi bărbați, două femei și un minor, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

„În data de 5 septembrie 2023, în jurul orei 19:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 50 de metri de frontieră, cinci cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.


Persoanele în cauză, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Yemen, patru adulți, doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani şi un minor de 13 ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.