Noi concerte din cadrul festivalului „George Enescu”, la Timișoara, Arad și Lugoj

Noi concerte din cadrul festivalului „George Enescu”, la Timișoara, Arad și Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Seria concertelor din cadrul festivalului internațional „George Enescu” care au loc în capitala europeană a culturii Timișoara continuă în 6 septembrie, când Romanian Chamber Orchestra, dirijată de Gabriel Bebeșelea, va susține în sala Capitol, de la ora 19:00, un program alcătuit din „Eine Kleine Nachtmusik”, partea I. de W.A. Mozart, „Dansuri populare românești” de Béla Bartók – un arajament pentru clarinet și orchestră de coarde de Alin Chelărescu, cu Petru Pane la clarinet  și „Aventurile lui Pinocchio în Funland” de Michael James Gandolfi. În 7 septembrie, Romanian Chamber Orchestra va fi prezentă de la ora 19:00 la teatrul muncipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, cu același program, iar la Timișoara, orchestra filarmonicii „Banatul” dirijată de Martijn Dendievel și cvartetul Arcadia, alcătuit din violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, Traian Boală la violă și Zsolt Török la violoncel vor interpreta „Hore pentru orchestră” de Adrian Pop, „ Absolute Jest – Concert pentru cvartet de coarde și orchestră” de John Coolidge Adams, „Rapsodia pe teme moldovenești” de Mieczyslaw Weinberg și „Simfonia nr. 9 în mi bemol major op. 70” de Dmitri Șostakovici. Același program va fi susținut de filarmonica timișoreană și de cvartetul Arcadia în 9 septembrie, la Sala Radio București.

În 14 septembrie, orchestra de cameră elvețiană Camerata Bern, cu un repertoriu care se întinde de la baroc la contemporan interpretat fără dirijor, cu Patricia Kopatchinskaja  vioară, va prezenta în sala Capitol din Timișoara un program care va cuprinde „Dance of Death” de August Nörmiger, „Cântare bizantină pe Psalmul 140 pentru vioară solo și orchestră de coarde”, solistă Patricia Kopatchinskaja, „Cvartetul de coarde nr. 14 în re minor D 810, Moartea și fata”, un aranjament  pentru orchestră de coarde de Patricia Kopatchinskaja și „Moartea și fata D 531” ,aranjament pentru voce și orchestră de coarde de Michi Wiancko – ambele compoziții ale lui Franz Schubert, „Moro, lasso, al mio duolo, Caietul VI” de Gesualdo da Venosa și compoziții ale lui György Kurtág.

Tot în premieră, și alte orașe din țară, printre care Aradul, partener al programului capitalei culturale, vor găzdui concerte ale festivalului „George Enescu”.


În sala de concerte a Palatului Cultural, cunoscută pentru excelenta ei acustică, orchestra filarmonicii arădene dirijată de Alexandru Ilie va avea în 14 septembrie un concert extraordinar, care va cuprinde „Concertul în la minor pentru violoncel și orchestră op. 129” de Robert Schumann,  cu Benjamin Kruithof la violoncel, și „Simfonia nr. 9 în mi minor op. 95, Din lumea nouă” de Antonin Dvořák.

Ultimul concert din festivalul „George Enescu” va aduce la Timișoara Manchester Camerata dirijată de Vlad Vizireanu, care va susține în 20 septembrie, în sala Capitol, un concert cu mai multe piese muzicale: „Silouan’s song pentru orchestră de coarde” de Arvo Pärt, „Echorus” de  Philip Glass, „Intermezzi op.12” de George Enescu, „Concert pentru saxofon alto op 109” de Alexandr Glazunov, cu  Jess Gillam la saxofon, „On the Nature of Daylight” de Max Richter și „Divertimento pentru orchestră de coarde” de Béla Bartók.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.