Pro Musica: invitație inedită pentru depănarea amintirilor despre legendara trupă timișoreană

Pro Musica: invitație inedită pentru depănarea amintirilor despre legendara trupă timișoreană

1
DISTRIBUIȚI
Secvențe din documentarul Pro Musica 5.0

Timișorenii sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la o acțiune inedită inițiată de Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei, în cadrul căreia publicul are ocazia să participe la realizarea filmului documentar Pro Musica 5.0. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, între orele 11:00 și 19:30, în „Locul de amintiri cu PRO Musica“, amenajat lângă clădirea Constructim din Piața Unirii.

„Amintirile dumneavoastră vor fi înregistrate și vor putea fi folosite în filmul documentar artistic PRO Musica 5.0.
Vă așteptăm cu drag!“, este mesajul organizatorilor acestei acțiuni.

Filmul documentar dedicat legendarei trupe timișorene care a susținut primul ei concert în data de 15 ianuarie 1973 la Timișoara este realizat de regizorul Gheorghe Şfaiţer iar premiera acestuia este programată pentru sfârșitul acestui an.  Printre actorii care îi interpretează pe membrii formației Pro Musica în acest film documentar se numără Adam Suma, Sony Budrițan, Vlad Doboș, Claudiu Dogaru, Adrian Korek, Gore Teodorescu, Floruț Otniel Curaciuc și David Iordache.

„Este o producție independentă de fonduri de stat, avem doar sprijin privat. Nu depindem de nimeni și ne bucurăm că suntem ajutați de Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei. Scotocim printre mii de poze și sute de benzi de magnetofon și producții de radio și avem o problemă cu materialele video filmate de dinainte de 1989. Pe lângă cei nouă care am acoperit într-un fel sau altul plaja de 50 de ani mai apar și muzicieni care au fost cu noi. Numărul celor care au trecut prin trupa Pro Musica este 71. Adică muzicieni, graficien, textieri sau alții care au fost aproape de trupă. Sunt convins că filmul va prezenta idealul nostru și va demonstra că munca noastră nu a fost în zadar. Noi ca formație niciodată nu am fost «pișcați» de presă. Nu am avut scandaluri.


Cu toată dragostea pe care o purtăm altor confrați de-ai noștri… noi nu avem să vindem subiecte de senzație. Niciodată n-am fost certați decisiv, nu am fost la capitolul bârfe în presă. Avem doar ce am realizat în ăștia 50 de ani și prioritățile pe care le-am avut“, a spus Ilie Stepan, liderul formației Pro Musica.

Foto: Facebook / Ilie Stepan

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.