Aproape 30 de cetățeni străini găsiți ascunşi într-un TIR, în Timiș

Aproape 30 de cetățeni străini găsiți ascunşi într-un TIR, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au descoperit ascunși într-un TIR înmatriculat în Turcia 29 cetăţeni din Siria, Irak și Palestina.

„În data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 05:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, colegii noştri au oprit pentru control, pe raza localității Orțișoara, județul Timiș, un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc care avea ca destinație Olanda. Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunși în interiorul compartimentului pentru marfă, 29 de cetăţeni străini. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și unul din Palestina, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România. Totodată şoferul mijlocului de transport a declarat că persoanele s-au urcat în TIR fără cunoştinţa lui”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.