Încă o bombă neexplodată, descoperită în timpul lucrărilor de reabilitare ale unei...

Încă o bombă neexplodată, descoperită în timpul lucrărilor de reabilitare ale unei şcoli din Banat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Proiectile rămase în urma războaielor din secolul trecut sunt descoperite aproape la ordinea zilei pe raza municipiului Reşiţa. Ieri, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a fost solicitată să intervină pentru asanarea unei bombe aruncător calibru 120 mm care a fost descoperită în cadrul lucrărilor de reabilitare din curtea Şcolii Gimnaziale Nr.


9 din oraş.

„Aceasta a fost cercetată, ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii ei ulterioare. Specialiştii pirotehnişti au supravegheat lucrările de excavare, însă nu au mai fost descoperite alte elemente de muniţie rămase în urma conflagraţiilor mondiale.

Pompierii militari cărăşeni reamintesc persoanelor care execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, serviciile de urgeţă profesioniste”, a anunţat ISU „Semenic” Caraş-Severin.

În primăvară o bombă similară a fost găsit la lucrările de la Gen. 7 din Reşiţa iar alte proiectile au fost descoperite cu ocazia lucrărilor edilitare din municipiul de pe Bârzava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.