Licitaţie lansată pentru restul rămas de executat din drumul de legătură dintre...

Licitaţie lansată pentru restul rămas de executat din drumul de legătură dintre A1 şi DN 69. Termenul înaintat pentru finalizarea lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: DRDP Timişoara / Facebook

DRDP Timişoara a anunţat că a fost lansată pe SEAP licitația pentru ceea ce a mai rămas de construit din drumul de legătură dintre A1 şi DN 69 (zona Sânandrei) după ce contractul cu italienii de la Todini a fost reziliat la începutul toamnei. La finele lui august ministrul Sorin Grindeanu acuza că de la începutul anului progresul pe şantier era infim.


Cei nici 10 kilometri ai drumului de legătură vor avea patru benzi.

Contractul de Proiectare și Execuție a Lucrărilor din cadrul Obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69” – Rest de Executat este de 246.413.300 lei fără TVA. Iar data limită de depunere a ofertelor este 4 decembrie a.c..

”Contractul cu Todini a fost reziliat cu data de 7 septembrie 2023, iar în timp record, circa o lună, la DRDP Timișoara s-a pregătit documentația pentru lansarea unei noi proceduri pentru finalizarea lucrărilor. Dacă nu vor fi contestații, sperăm că la începutul anului viitor să avem un nou constructor pentru acest contract. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent și își va asuma ca în 12 luni de la semnarea contractului să finalizeze eventualele remedieri rezultate a fi realizate și să finalizeze restul de lucrări din contract”, a declarat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

„Stadiul lucrărilor la data rezilierii a fost de aproximativ 25%. Decizia de reziliere a fost luată din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor și dotărilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător, lipsa personalului cheie și a personalului muncitor. Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură vor avea profil de drum național, cu patru benzi de circulație”, se mai arată în anunţul DRDP Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.