Peste 400 de amenzi date de poliţiştii din vestul ţării în urma...

Peste 400 de amenzi date de poliţiştii din vestul ţării în urma unei razii ample

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Banatul Montan au efectuat în weekend razii în întreg județul Caraș-Severin. Aceştia au aplicat peste 400 de amenzi şoferilor care au încălcat legislaţia rutieră.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 39 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 410 sancțiuni contravenționale, dintre care 110 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

De asemenea, 21 de pietoni și 35 de bicicliști care au încălcat normele rutiere, au fost sancționați cu amendă sau avertisment. 6 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 5 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În total, au fost reținute în vederea suspendării, 26 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe, 8, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism, 5 privind conducerea unui vehicul neînmatriculat și 4 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

„Ieri, la ora 21.10, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Cloșca din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Lăpușnicel, care a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la consumul de substanțe psihoactive.


Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Tot ieri, la ora 18.50, polițiști de la Biroul Rutier Reșița au oprit pentru control, pe strada Grădiștei, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani din Anina, care a fost testat cu aparatul etilotest stabilindu-se că avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, acesta refuzând recoltarea. Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul de la prelevarea de mostre biologice.

În noaptea de 20 spre 21 octombrie, la ora 02.30, polițiști de la Biroul Rutier Caransebeș au oprit pentru control, pe Calea Severinului, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din localitate, cu privire la care au rezultat indicii temeinice, în urma testării cu aparatul din dotare, referitoare la consumul de substanțe psihoactive. De asemenea, în urma controlului corporal, asupra bărbatului au fost găsite fragmente vegetale de culoare verde-oliv și un cântar, ce au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Conform procedurii, bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea. Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptelor”, mai informează IPJ Caraş-Severin.

Astfel de acţiuni de prevenire ale Poliţiei vor continua în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.