Război în Ucraina, ziua 592. Moscova este „extrem de îngrijorată” de situația...

Război în Ucraina, ziua 592. Moscova este „extrem de îngrijorată” de situația din Israel, unde peste 1.100 de persoane au fost ucise

0
DISTRIBUIȚI

Kremlinul a declarat luni că ambasada sa nu are încă informații despre câți cetățeni ruși din Israel care ar fi putut fi răniți sau uciși după atacul-surpriză lansat de Hamas din weekend, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vorbind în cadrul unui briefing de presă obișnuit, a declarat că Moscova este extrem de îngrijorată de situația din Israel și din teritoriile palestiniene, adăugând că evenimentele de acolo reprezintă un „mare pericol” pentru întreaga regiune.

Numărul morților a trecut de 1.100 în urma conflictului dintre Hamas și Israel, relatează Reuters.

Luptătorii grupării islamiste Hamas au ucis 700 de israelieni și au răpit alte zeci de persoane după atacul de sâmbătă asupra unor orașe israeliene.

Ca răspuns, duminică, Israelul a lovit blocuri de locuințe, tuneluri, o moschee și locuințe ale unor oficiali Hamas din Gaza, ucigând peste 400 de persoane.

„Prețul pe care îl va plăti Fâșia Gaza va fi unul foarte greu, care va schimba realitatea pentru generații întregi”, a declarat ministrul Apărării, Yoav Gallant, în orașul Ofakim, care a suferit victime și a avut parte de luare de ostatici.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat că țara a apelat la aproximativ 100.000 de soldați.

„Treaba noastră este să ne asigurăm că, la sfârșitul acestui război, Hamas nu va mai avea nicio capacitate militară cu care să amenințe civilii israelieni și, în plus, trebuie să ne asigurăm că Hamas nu va mai guverna Fâșia Gaza”, a spus el.

Loviturile aeriene israeliene asupra Gaza au distrus birourile și taberele de antrenament ale Hamas, dar și case și alte clădiri.


Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că 413 palestinieni, inclusiv 78 de copii, au fost uciși și 2.300 de persoane au fost rănite începând de sâmbătă.

Violențele au alimentat luni piețele globale, îngrijorările legate de posibilele întreruperi ale aprovizionării contribuind la creșterea țițeiului Brent cu 4,18 dolari, sau 4,94%, la 88,76 dolari pe baril în comerțul asiatic.

Orice creștere susținută a prețului petrolului ar acționa ca o taxă asupra consumatorilor și ar adăuga presiuni inflaționiste la nivel global, ceea ce a cântărit asupra acțiunilor, deoarece contractele futures S&P 500 au pierdut 0,7%, iar cele Nasdaq 0,6%.

Mai mulți transportatori aerieni internaționali au suspendat serviciile de zbor cu Tel Aviv în urma atacului Hamas, spunând că așteaptă îmbunătățirea condițiilor înainte de a le relua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.