Război în Ucraina, ziua 700. Rachetele lansate de ruși au ucis 18...

Război în Ucraina, ziua 700. Rachetele lansate de ruși au ucis 18 persoane

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Rachete rusești au lovit cele mai mari două orașe din Ucraina, omorând 18 persoane, rănind peste 130 și deteriorând locuințe și infrastructura, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Războiul purtat de Moscova se apropie de al treilea an.

Orașul Harkiv, situat în estul țării, a suferit trei valuri de atacuri. Au fost atacuri asupra Kievului și în centrul Ucrainei și în regiunea sudică Herson, supusă unui bombardament constant.

Zelenski, în discursul său video nocturn, a declarat că Rusia a lansat aproape 40 de rachete de diferite tipuri în „un alt atac combinat pentru a încerca să ocolească sistemul nostru de apărare aeriană”.

Peste 200 de locații au fost lovite, inclusiv 139 de locuințe, cu mulți morți într-o „clădire obișnuită de apartamente.


Oameni obișnuiți locuiau acolo”, a spus el.

Primarul din Harkov și guvernatorul regiunii Harkov au declarat că opt persoane au fost ucise în oraș, care a fost supus unor atacuri repetate în cele 23 de luni de război.

Serviciile de urgență ucrainene au postat online o înregistrare video cu echipe care scotocesc printr-o clădire de apartamente distrusă. Poliția a declarat că operațiunile de căutare au fost suspendate înainte de miezul nopții, deoarece exista pericolul ca resturile să cadă peste echipele de salvare, reatează Reuters.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synehubov, a declarat că peste 100 de blocuri au fost avariate în primele două atacuri. El a precizat că au fost trei lovituri în cursul serii asupra unui bloc de apartamente și a altor infrastructuri, soldate cu șapte răniți.

Statul Major General al Ucrainei a declarat că forțele armate ale țării au distrus 22 din cele 44 de rachete de diferite tipuri. Aproape 20 au fost doborâte deasupra Kievului, a declarat administrația militară a orașului.

Atacurile au coincis cu declarația ministrului apărării Rustem Umerov, care a spus la ultima reuniune ministerială internațională privind nevoile de apărare ale Kievului că Rusia își intensifică atacurile cu rachete.

În ultimele două luni, a spus el, forțele ruse au folosit peste 600 de rachete și peste 1.000 de drone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.