Pregătiri pentru cel mai mare forum internaţional de afaceri la Timişoara

Pregătiri pentru cel mai mare forum internaţional de afaceri la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

La invitația Camerei de Comerț Istanbul, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, însoțită de reprezentanți ai instituției, a avut în cursul acestei săptămâni o întâlnire de lucru cu Şekib Avdagiç,  președintele Camerei de Comerț Istanbul (ICOC), și membri din conducerea organizației.

Principalul scop a fost acela de a discuta detaliile organizării unui forum de afaceri internațional la Timișoara, în perioada 9-10 mai, cu participarea a șapte țări – România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia și Bosnia și Herțegovina, apreciat de președintele ICOC drept „unul din cele cele mai mari evenimente de acest gen din sistemul cameral european”.

Evenimentul se dorește a fi o platformă pentru crearea unor rețele în mediul de afaceri, în scopul de a stimula și valorifica inițiativele de afaceri şi investiții între țări și regiuni.


Sectoarele economice vizate sunt: energie, agricultură și industrie alimentară, IT&C, industrie. Președintele Camerei de Comerț Istanbul și-a arătat  întreaga deschidere pentru atragerea unui număr cât mai mare de firme turcești care să participe la eveniment și a acceptat invitația de a veni la Timișoara. Totodată, CCIAT va beneficia și de sprijinul și implicarea în aceste demersuri a Consiliului pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK).

Săptămâna viitoare, Florica Chiriță va avea la Belgrad o serie de întâlniri cu conducerile Camerei de Comerț și Industrie Belgrad și Camerei de Comerț și Industrie a Bosnia și Herțegovina cât și cu reprezentanți din conducerea Camerei de Comerț Naționale a Serbiei, iar în perioada 27 – 29 februarie se va afla la București unde se va întâlni cu Ufuk Tandoğan, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, cu Sebastian Metz, director general al Camerei de Comerț Româno-Germane – AHK România și cu Roberto Musneci, președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România – întâlniri referitoare la participarea la forum a firmelor din țările lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.