Război în Gaza, ziua 180. SUA au cerut Israelului să investigheze atacul...

Război în Gaza, ziua 180. SUA au cerut Israelului să investigheze atacul care a ucis șapte membri dintr-o organizație caritabilă

0
DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, marți, că Washingtonul a îndemnat Israelul să desfășoare o anchetă rapidă, completă și imparțială în legătură cu un atac aerian care ar fi ucis șapte persoane care lucrau pentru organizația caritabilă World Central Kitchen din Gaza.

Blinken a sosit la Paris pentru discuții cu înalți oficiali, inclusiv cu președintele Emmanuel Macron, la doar câteva ore după ce reprezentanți ai organizației caritabile cu sediul la Washington au fost victime ale unui atac aerian israelian în centrul Fâșiei Gaza, ceea ce a sporit presiunea asupra SUA pentru a-și înăspri poziția în războiul dintre Israel și Hamas.

„Am vorbit direct cu guvernul israelian despre acest incident.


Am cerut o anchetă rapidă, amănunțită și imparțială”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă la Paris, adăugând că lucrătorii din organizațiile umanitare trebuie să fie protejați, relatează Reuters.

„Acești oameni sunt eroi, ei aleargă spre foc, nu fug de el”, a spus el. „Nu ar trebui să avem o situație în care oamenii care încearcă pur și simplu să își ajute semenii să fie ei înșiși în pericol grav”, a mai arătat secretarul de stat american.

Blinken nu a condamnat direct atacul, spre deosebire de omologul său francez, Stephane Sejourne. Luând cuvântul alături de Blinken, Sejourne a exprimat „condamnarea fermă” a Franței față de atacul aerian israelian. „Nimic nu poate justifica o astfel de tragedie”, a spus el.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că atacul aerian a fost neintenționat și „tragic”, iar armata a promis o anchetă independentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.