Război în Ucraina, ziua 775. Apărarea aeriană a doborât 20 de drone...

Război în Ucraina, ziua 775. Apărarea aeriană a doborât 20 de drone lansate de Rusia în timpul nopţii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Unitățile ucrainene de apărare aeriană au distrus toate cele 20 de drone de tip Shahed pe care Rusia le-a lansat în timpul nopții, spun Forțele Aeriene din Ucraina.

Dronele au fost lansate din orașul portuar rusesc Primorsko-Akhtarsk, situat pe coasta Mării Azov, și de la Capul Chauda, în Crimeea ocupată.

De asemenea, forțele rusești au vizat Ucraina cu cel puțin patru rachete S-300 lansate din părțile ocupate ale regiunii Donețk.

Forțele aeriene nu au precizat dacă rachetele au fost interceptate, conform Kyiv Independent.

Dronele au fost doborâte deasupra regiunilor Nikolaev, Odesa, Herson, Dnipropetrovsk, Poltava, Vinița și Lvov de către avioane de vânătoare, unități de rachete antiaeriene și de război electronic ale Forțelor Aeriene și grupuri mobile de foc ale armatei ucrainene.

În cursul nopții, s-au auzit explozii în regiunea Lvov din vestul Ucrainei.


Guvernatorul regional Maksym Kozytskyi a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi. Nu au fost raportate victime sau răniți în urma atacurilor.

Atacurile cu drone sunt un eveniment zilnic în Ucraina, afectând diverse regiuni din întreaga țară. În cursul nopții de 8 aprilie, apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 17 drone și o rachetă rusească.

Forțele rusești continuă să atace zonele civile aflate departe de linia frontului, seria recentă de bombardamente intense vizând infrastructura energetică, în ceea ce este probabil o misiune de a elimina rețeaua electrică a Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.