Război în Ucraina, ziua 796. Zeci de ucraineni au murit în timp...

Război în Ucraina, ziua 796. Zeci de ucraineni au murit în timp ce încercau să fugă din țară pentru a nu lupta în război

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de ucraineni, care puteau fi recrutați în armată, au murit încercând să fugă din Ucraina, de la începutul conflictului până acum. Ei încercau să se sustragă mobilizării. Plecarea ilegală din țară se face, de obicei, prin zone periculoase.

Peste 30 de recruți ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal granița pentru a evita mobilizarea, a declarat Andriy Demchenko, pentru Ukrinform.

Potrivit oficialului, unii bărbați plătesc „sume mari” de bani unor grupuri care promit să-i treacă ilegal peste graniță, potrivit Sky News.


Unii fugari s-au înecat în râuri sau s-au rătăcit în munți.

„În total, de la începutul invaziei, aproximativ 30 de persoane au murit încercând să treacă ilegal frontiera”, a mai spus Demchenko.

Asemenea tentative se înregistrează „în fiecare zi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri de Stat. De cele mai multe ori, ucrainenii încearcă să ajungă în țările din vest și trec granițele Ucrainei cu Polonia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.