Credincioșii romano-catolici sărbătoresc în această săptămână Înălțarea Domnului

Credincioșii romano-catolici sărbătoresc în această săptămână Înălțarea Domnului

0
DISTRIBUIȚI

În data de 9 mai, Biserica Romano-Catolică celebrează sărbătoarea creștină „Înălțarea Domnului”, celebrată joia. E ziua în care, de față cu apostolii, Iisus Christos a urcat la ceruri, de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl, la 40 de zile după Învierea Sa, moment de slavă învăluit în mister. Iisus l-a promis pe Duhul Sfânt, asigurând în felul acesta că rămâne mereu prezent cu discipolii săi în Cuvântul vestit şi în Tainele celebrate.

În Domul „Sf.


Gheorghe”, catedrala romano-catolică din Piața Unirii, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, va celebra la ora 18:30 Sfânta Liturghie în limbile germană și engleză pentru membrii asociaților Kolping care vor participa la Drumeția Internațională Kolping pentru Pace, organizată anul acesta în dieceza de Timișoara. Cea de-a LV-a ediție a Drumeției Internaționale Kolping pentru Pace va avea loc anul acesta în perioada 9-12 mai, participanții urmând să ia parte vineri la o drumeție într-o podgorie, sâmbătă la drumeție în Timișoara și duminică la pelerinaj la sanctuarul Maria Radna, în tot acest timp rugându-se pentru pace în Europa și în lume.

De vineri, 10 mai, în toate bisericile din dieceza de Timișoara, credincioșii vor ține o novenă în cinstea Duhului Sfânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.