Senator PSD despre numirea lui Rușeț la Club Sportiv Municipal: Cel puțin...

Senator PSD despre numirea lui Rușeț la Club Sportiv Municipal: Cel puțin Curtea de Conturi ar trebui să se sesizeze

0
DISTRIBUIȚI

Eugen Dogariu, senator PSD de Timiș și fost prefect al județului, a comentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, numirea liberalului Vasile Rușeț pe postul de director la Sport Club Municipal Timișoara.

Vă reamintim că Rușeț a fost, până acum, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, un ONG, iar detașarea lui într-o instituție de drept public nu este legală, în condițiile în care acesta nu este funcționar public, această posibilitate neexistând printre variantele prevăzute de Codul administrativ care este în vigoare din vara acestui an.

„Pare că această lipsă de respect la nivel național față de Constituție se propagă și la nivel local. Aici aș vrea să fac referire la evenimentele legate de SCM, unde, încălcând legea sau fără a ține cont de prevederile ei, primarul Robu a desemnat o persoană care nu respectă nicicum procedurile legale pentru angajare. După opt ani pe funcția de primar, domnul Robu sau n-a înțeles încă cum se fac angajările în instituțiile publice sau dă dovadă de rea credință în a numi oameni sau în a face recrutarea oamenilor din domeniul public și din instituțiile publice”, a afirmat Eugen Dogariu.

De asemenea, senatorul PSD a precizat că ar trebui ca în acest caz cel puțin Curtea de Conturi să se sesizeze.

„Cel puțin Curtea de Conturi, la un moment dat, ar trebui să se sesizeze legat de ceea ce se întâmplă acolo, în clipa în care vor face verificări, dacă pe parcurs nu se vor sesiza și alte instituții.


Tot la dvs. am citit că unele instituții s-au sesizat în ceea ce privește legalitatea actului administrativ prin care a fost numit Vasile Rușeț acolo. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu facem niciun fel de legătură cu persoanele, ci doar pe ceea ce înseamnă procedura de angajare și de desemnare a persoanei. Legea prevede foarte clar cum se face o astfel de încadrare, că o numire se face prin concurs, iar acolo unde nu e posibil sau până la organizarea concursului, se desemnează persoane cu anumite calități pentru a gestiona funcția respectivă”, a detaliat Eugen Dogariu.

Vă reamintim că în Dispoziția datată 14 octombrie 2019 și semnată de primarul Nicolae Robu, dar nu și de secretarul primăriei, ci de un consilier al acestuia, se precizează că „începând cu data 16 octombrie 2019, domnul Rușeț Vasile, director general la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, se detașează pe postul de director la Serviciul Public Sport Club Municipal Timișoara, pe o perioadă de 12 luni. Pe perioada detașării, domnul Rușeț Vasile beneficiază de drepturile salariale care îi sunt mai favorabile”.

Reprezentanții Prefecturii Timiș au analizat, ieri, dispoziția primarului Robu privind detașarea liberalului Rușeț și au solicitat Primăriei Timișoara să pună la dispoziție mai multe acte care au stat la baza emiterii documentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.