Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate oficial – nu s-a ţinut cont de indicatorii tehnici...

Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate oficial – nu s-a ţinut cont de indicatorii tehnici la licitaţiile pentru repararea drumurilor

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi şeful Direcţiei Transporturi, Culiţă Chiş, au confirmat astăzi dezvăluirile culita chis primarie pPRESSALERT.ro legate de modul în care s-a derulat licitaţiile pentru repararea străzilor din municipiu. PRESSALERT.ro a prezentat, în exclusivitate, faptul că au fost desemnate învingătoare ale licitaţiilor firme care nu au respectat indicatorii tehnici, chiar dacă erau trecuţi în caietul de sarcini, fiind practic obligatorii. De asemenea, comisiile de la licitaţii au închis ochii la ofertele în care firmele au trecut la unele materiale costuri de zero lei. Şef al comisiei de licitaţii în acte, dar neparticipând la şedinţe pe motiv că a fost plecat în delegaţie, Culiţă Chiş a explicat” caietele de sarcini pentru lucrările de reparaţii ale drumurilor au fost întocmite anul trecut şi erau trecuţi şi aceşti indicatori. În luna noiembrie am primit o sentinţă prin care eram obligaţi, într-un alt proces, să încheiem un contract cu o firmă care nu a respectat aceşti indicatori.


Pe cale de consecinţă, experţii mei de la direcţie care au întocmit rapoartele nu au mai ţinut cont în evaluarea ofertelor de aceşti indicatori. Oricum, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai mic şi nu aceşti indicatori”. Întrebat dacă este normal ca regulile să fie schimbate în timpul jocului, primarul l-a susţinut pe Culiţă Chiş, afirmând că „având această sentinţă, am vrut să evităm noi contestaţii şi nu am mai ţinut cont de indicatori. Acelaşi expert a avut la diferenţă de câteva luni poziţii total diferite de respectarea indicatorilor – că nu trebuie să se ţină cont de ei şi apoi invers. Am făcut plângere penală împotriva sa”.  Gheorghe Ciuhandu a cerut ca „faţă de angajaţii din primărie să se dea dovadă de respect pentru că sunt funcţionari publici. dacă sunt dovediţi de ticăloşi să suporte consecinţele legale. Acuzaţiile trebuie dovedite, Nu se pot tolera presiunile asupra lor. Nu suntem nişte mimoze senzitive, dar nici nu putem accepta ameninţările cu DNA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.