EXCLUSIV CFR a închiriat firmei deputatului Popoviciu clubul din centrul Timişoarei pe...

EXCLUSIV CFR a închiriat firmei deputatului Popoviciu clubul din centrul Timişoarei pe 15 ani, cu 4.000 lei pe lună

4
DISTRIBUIȚI

Adept declarat al sloganului „Să trăiţi bine!” , deputatul PD-L Alin Popoviciu chiar reuşeşte să-l pună în practică. Firma Prozax SRL, alin popovici cu langosiîn care acţionari sunt deputatul PD-L Alin Popoviciu şi soţia acestuia, a dat cea mai mare lovitură de pe piaţa imobiliară – a închiriat cei o mie de metri pătraţi ai Clubului CFR, situat la nici o sută de metri de Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru nu mai puţin de 15 ani. Conform datelor de la Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în 2005, are ca obiect principal „alte activităţi recreative şi distractive n.c.a”, iar ulţimul bilanţ depus, cel din 2008, consemnează o cifră de afaceri de 850.435 lei şi un profit brut de 25.221 lei. 

Pe lângă durata foarte mare, Prozax SRL a obţinut, prin contractul semnat cu Regionala CFR Timişoara, în toamna anului trecut, şi un preţ incredibil pentru chirie – 4.000 lei pe lună, adică mai puţin de o mie de euro. Asta, în condiţiile în care preţul de piaţă pentru un spaţiu din zona ultracentrală a Timişoarei este, în această perioadă de criză, undeva între 20 şi 25 de euro pe metru pătrat. Dacă acest preţ s-ar menţine pe toată perioada, fără să crească, un simplu calcul arată că, în urma acestui contract de închiriere, Căile Ferate Române vor pierde peste 3,4 milioane de euro.


Asta în condiţiile în care, ministerul condus de colegul de partid a lui Popoviciu, Radu Berceanu, vorbeşte de „găurile negre” ale CFR şi s-a ajuns în situaţia să organizeze botezuri şi părăstase ca să mai facă rost de bani.

Directorul Regionalei CFR Timişoara, Valeriu Trică, membru PD-L, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „spaţiul clubului CFR a fost închiriat în urma unei licitaţii. Am publicat anunţul pe site-ul CFR şi în două publicaţii timişorene. A participat o singură firmă, Prozax. O comisie din regională a stabilit preţul. Aici se vor desfăşura activităţi culturale şi pentru copiii. Preţul de închiriere se stabileşte în funcţie de destinaţia spaţiului. Nu putem vorbi de preţurile la care se închiriază spaţiile comerciale. Eu nu ştiu a cui e firma. Nu e treaba mea că e a deputatului Popoviciu. Întrebările mi se par puţin tendenţioase. Ce sunt la interogatoriu, de mă întrebaţi aşa?”. La rândul său, întrebat cum a reuşit firma sa să încheie un contract aşa de avantajos cu societatea statului, deputatul Alin Popoviciu a răspuns sec „interesează-te. Să nu mă mai suni pentru că o faci numai ca să mă întrebi prostii şi tâmpenii. Salut”, după care a închis telefonul.

4 COMENTARII

 1. Pitziponcu’ loveste din nou. Cu o stanga incarcata de langoase cu telemea a tras o tzeapa vecinilor de strada, aburindu’i ca o sa le faca un loc de joaca pentru copii. Terenu’ tot viran a ramas, ca suma stransa nu ajungea pentru amenajare, asa ca mai bine o cheltuie in alte scopuri, a se vedea consiliera.
  Acum cu un upercut de dreapta, asisderea incarcat cu langoase cu „cashcaval” trage o tzeapa CFR-ului. De ce e difenta asa de mare intre cele doua tzepe? Simplu.
  Ca orice haiduc modern, pitziponcu’ Alin Langos Popoviciu ia de la fiecare dupa posibilitati (de la vecini mai putin ca e vecini si „poate au grija de casa” cand el voteaza legi la Parlament, de la stat mai mult ca doar este de unde).
  Curios este faptul ca dl. Popoviciu abureste pe altii ca va desfasura activitati recreative pentru copii. Si parca o sa vedem un salon de Bingo si un mandru Casino, ca doar spatiul se preteaza la asa ceva, iar copii in ziua de azi este precoce si trebuie invatati cu jocurile de mici. Iar la subsol, un club de „striptiz” sa vada copilasii ca barza o doar o poveste iar taticii sa aiba unde sa se recreeze cat copilasii toaca neste bani la pacanele.
  In alta ordine de idei, poza este superba. Bucatica de „cashcaval” din coltu’ gurii, ma duce cu gandul la pictorii suprarealisti. Iar la o analiza exhaustiva si intrinseca a subliminalului concentrat, pot pentru ca sa spun ca la cat cascaval a inghitit, da pe de laturi, nu mai poate.
  Un sfat medical mai am: Respira, coane. Ca te’neci.

 2. banuiesc ca legalitatea contractului e clara. ma intreb insa si l-as intreba pe directorul regionalei CFR:

  de cand o societate comerciala stabileste pretul in functie de destinatia spatiului pe care il inchiriaza?

  de cand un operator economic isi diminueaza voit sursele de venituri pe motive de genul „activitati pentru copii”?

  oare nu asta e treaba institutiilor publice ale statului?

  eu cred ca solutia este simpla in acest caz si depinde doar de vointa politica de a fi aplicata:

  un control fiscal care stabileste subevaluarea conditiilor de inchiriere. ca urmare a acestui control se stabileste pierderea suferita de catre CFR si se impoziteaza aceasta pierdere. in urma aceste actiuni, se constata un prejudiciu creat care se poate recupera de la cei care au stabilit valoarea chiriei „in functie de destinatia spatiului”

  credeti ca exista suficienta vointa politica pentru a putea fi aplicata o astfel de abordare?

 3. Ieri am fost la Dumbravita, sa vad daca balta de acolo mai este. Cam slabut, dar m-am intalnit cu un „aburici de Dumbravita” si mi’o zis ca cica contractu’ cu cafereu’ s’ar fi incheiat cu stirea stapanirii, adicatelea a „brendului”. Tot „aburiciul de Dumbravita” mi’o zis ca cica cei doi, „pitziponcu” si „brendu” ar avea mai multe firme impreuna, pe numele a diverse persoane. Iar cica, apostrofarea senatorului agrar ar fi fost o bataie de obraz, de genul: Nesimtitilor, numa’ voi?.

 4. Apropos de asta, sti cumva cine a inchiriat spatiul ALCOM de la favorit? Si cu cat? Mie imi scapa numele. Intrebare ajutatoare: Oare cine o fi inchiriat ALCOMUL din Girocului? Ce mi scapa numele frate. O fi de la varsta. Cert e ca piata imobiliara e la pamant 🙂

  Cum stai cu traficul? As pune si io un BANNER la tine, poate ma vede vreun greu din pozele astea si ma invita la vreo licitatie grasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.