EXCLUSIV Primarul PD-L din Foeni a negociat şpaga parlamentarului contrabandist Milosevic în...

EXCLUSIV Primarul PD-L din Foeni a negociat şpaga parlamentarului contrabandist Milosevic în vamă

2
DISTRIBUIȚI

Scene halucinante s-au petrecut în vama Foeni în perioada în care activitatea contrabandiştilor era monitorizată de anchetatori, cizmas dobrivoi afisaceste episoade fiind prezentate pe larg în rechizitoriul de 1477 de file prin care 69 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti au fost trimişi în judecată de DNA. Primarul PD-L din Foeni, Cizmaş Dobrivoi, a fost cel care, în 22 septembrie 2010, a intermediat negocierea şpăgii între vameşii şi poliţiştii de frontieră români aflaţi la punctul de mic trafic Foeni şi Milosevic Predrag, primar al localităţii Secanj din Serbia şi parlamentar de Voivodina. Totul a început în jurul orei 14,30, când primarul sârb a venit în partea română pentru a negocia introducerea unui important transport de ţigări de contrabandă. Pentru că era o cantitate prea mare pentru „standardele” acceptate contrabandiştilor care treceau pe acolo, românii au refuzat. Pentru a creşte presiunea, primarul contrabandist a ameninţat că „nu va mai permite traficul cu ţigări, numai în ceea ce priveşte cetăţenii români, că „închide” vama sârbă, ameninţări care s-au dovedit credibile în scurt timp deoarece la vama sârbă corespondentă cu P.M.T. Foeni a sosit un control care a blocat tranzitul la ora la care de obicei se intensifica traficul cu ţigări”. La scurt timp în vamă a apărut primarul pedelist din Foeni, care a stat de discuţii vameşul Ana Cumpăşoiu, soţia vicepreşedintelui PSD Timiş, Ciceronis Cumpănăşoiu,  şi cu doi poliţişti de frontieră.

La 16,53, primarul sârb a revenit în vamă cu o Skoda, condusă de şoferul său şi încărcată vârf cu ţigări de contrabandă.


Milosevic s-a luat la ceartă cu vameşul Mitroi Lucian, care nu a vrut să-i dea drumul din cauza cantităţii prea mare de tutun – şase baxuri. Continuând să bea chiar şi în vamă, contrabandistul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice,  nu a încetat scandalul pentru a fi lăsat să treacă. Au intervenit în discuţie vameşul Ana Cumpănăşoiu şi subcomisarul Drăghiţă Sorin, iar „ pentru medierea discuţiilor a fost chemat şi primarul localităţii Foeni – învinuitul Cizmaş Miomir Dobrivoi care a tradus o parte din discuţiile purtate de Milosevic Predrag cu inculpata Cumpănăşoiu Ana care a negociat preţul”. „A zis că are trei baxuri, nu ne facă de râs că …[neinteligibil]… nu lăsăm cu treizeci de euro. Nu are sens să lăsăm” a anunţat Cumpănăşoiu. Oferta contrabandistului sârb a fost tradusă în română de primarul din Foeni „trei sute”(de euro, n.a.). În ciuda opoziţiei vameşului Mitroi, Cumpănăşoiu şi coordonatorul poliţiştilor de frontieră au dat undă verde trasportului de ţigări de contrabandă.

Primarul contrabandist a vrut să facă plata chiar la barieră, dar a fost chemat în interiorul punctului, unde i-a dat banii Anei Cumpănăşoiu. După ce a băut cu cei din vamă, primarul din Foeni a plecat spre casă cu maşina. În declaraţia dată la DNA, Cizmaş Dobrivoi, un apropiat al şefului PD-L Timiş şi preşedinte al consiliului judeţean, Constantin Ostaficiuc, a susţinut că era la vama Foeni pentru a rezolva „problema referitoare la instalarea curentului electric, cu unul dintre poliţiştii de frontieră” şi a fost solicitat să traducă negocierea cu Milosevic .

2 COMENTARII

  1. Inca un semnal ca tot traficul de tigari din Vestul Tarii are legatura cu politicul (PDL– BASESCU,IGAS, BLEJNAR), este cordonat politic si ca vamesii si politistii sunt niste simplii pioni. Problema este mult mai ampla si nu se vrea sa se ajunga la REGINE… a caror identitate se stie cu siguranta. Rusine PDL…

  2. Bravo, Mitroa. Trebuia ca un vajnic fiu al Blaskovitz’ului sa se opuna unei asemenea tentative de scadere a spagilor. Pai ce, cred politicienii sarbi ca noi ne vindem tara asa ieftin? Felicitari Mitroa, pentru faptu’ ca te’ai opus tentativei marsave de scadere fortata a spagilor. Pai ce, credea sarbocu’ ala ca asa usor se coboara spagile.
    Pentru cine nu stie, aflati ca vajnicu’ vames Lucian Mitroi (pentru frenzi Mitroa) este de loc din cartieru’ Blaskovitz. Mandru’ fiu al carterului, carele pana prin anii 95’96 era un vajnic stalp al berariei Gradina Banateana, unde dupa amiaza se intalnea cu frenzii (ceva mai celebrii decat el) si juca pana la ora inchiderii, popularul joc de carti „crucias”, dupa care se duce pe la chefuri prin complexu’ studentesc unde aparea neinvitat pe la chefuri. Pretenaru’ lui, Sorin (alias San) a fost mai norocos, ajungand la Vama Timisoara, unde cash’cavalu’ era mai consistent.
    O nelamurire am avut tot timpu’. De ce Mitroa a fost mutat de la Moravita la Feni? Sa fie din cauza faptului ca’si stresa colegii cu glumele lui nesarate.
    Oricum, ma bucur ca un frend a lu’ je a dat dovada de verticalitate si a stat de paza la spaga patriei.
    Bravo, Mitroa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.