EXCLUSIV Profesorul arestat cere Universităţii de Medicină „Victor Babeş” exmatricularea studenţilor care...

EXCLUSIV Profesorul arestat cere Universităţii de Medicină „Victor Babeş” exmatricularea studenţilor care i-au dat şpagă. Vezi reacţia rectorului Raica

16
DISTRIBUIȚI

CIOCA MEDICINA 1

După ce ieri s-a plâns instanţei că procurorii nu încep urmărirea penală împotriva studenţilor care i-au dat mită, conf.dr. Daniel Cioca, arestat pentru că a primit în repetate rânduri bani ca să-i treacă examenele şi al căruui contract de muncă a fost suspendat de conducerea UMF Timişoara , şi-a continuat contraatacul printr-o mişcare surpriză. Prin intermediul avocatului Mihai Paşca a trimis o solicitare conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara prin care se cere „să vă sesizaţi şi să luaţi măsurile prevăzute de art.319 din Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale, dispunând exmatricularea studenţilor de an I care au încălcat etica universitară prin oferirea de bani sau alte foloase pentru a promova examenul la materia biologie celulară şi moleculară în sesiunea februarie 2013″.


Cererea este motivată prin ” declaraţiile făcute de o parte din studenţii de an I, care în faţa organelor de urmărire penală au afirmat ca au oferit mita d-lui Conf. Univ. Dr. Cioca Daniel Petru, vă solicităm să efectuaţi verificări pentru identificarea acestora şi sancţionarea lor corespunzătoare, în vederea descurajării unor astfel de acte ce sunt de natura a discredita prestigiul instituţiei de învăţământ superior prin încălcarea gravă a eticii universitare”.

Contactat de PRESSALERT.ro, rectorul UMF Timişoara, Marius Raica a declarat că „deocamdată nu avem absolut nici un fel de dovadă concretă. Aşteptăm nişte răspunsuri ferme de la Parchet. Când vom avea dovezi care să dovedească încălcarea legii, vom acţiona în conformitate cu aceasta. Dacă au încălcat legea, vor suporta şi studenţii consecinţele, dar, până acum, nu am primit nici un fel de confirmări oficiale de la instituţiile care anchetează cazul”.

16 COMENTARII

  1. Ordinarul!Dupa ce pretindea bani pentru examen,pentru ca altfel nu trecea nimeni,acum solicita exmatricularea studentilor.
    Daca nu mai faca el bani,sa se desfinteze Universitatea!
    Egoist pana in maduva oaselor!

  2. si ce daca a luat spaga. eu le dau si la muxx la studente.
    toti sistemul e corupt...
    studentii dau bani si profesorii nu au cum sa refuze
    nu cred ca e cineva vinovat
    ha ha ha plin de fraieri pe aici

  3. Pedeapsa maxima-20 ani de puscarie !!!Nenorocitul !!!daca nu era prins mergea pana la pensie cu sistemul lui:daca erai bun te trecea prin toata materia,iar daca erai bata cerea spaga,tot el castiga!!!La puscarie cu poponarul !!!

  4. Acest vierme al societatii trebuie pedepsit aspru !!!Nu se poate asa ceva !!!Poponarul dracu,cere sa fie acei studenti pedepsiti,de ce nu a chemat Politia in momentul cand primea plicurile cu valuta ?Nenorocitul !!!La moarte cu infectul !!!

  5. Mai are si el dreptate! Daca si-au platit examenele, inseamna ca au dat mita, si mita se pedepseste! Dar trebuie sa-i verifice cineva si pe cei care si-au facut facultatile si liceele pe bani, in ultimii ani. Cu medici, asistente, pe bani, ne mai miram ca se moare pe capete? Geniile pleaca in strainatate, iar romanilor le ramin ciurucurile. Daca sint prosti, de ce merg la medicina?

  6. problema este ca stundentii se plingeau ca ii pica si daca stiau. daca doreau nota mare le dadea mica pina plateau.
    un gunoi de om…
    ce ii mai face diabetul?

  7. pacat ca vorbiti in necunostiinta de cauza..el nu cerea bani de la studenti si in nici un caz nu te pica daca stiai, nu mai scrieti tampenii de genu. Bineinteles ca stundentii care nu au invatat/ nu au vrut sa invete si au bani au mers cu plicul. Este si proful vinovat ca a luat dar si studentii sunt vinovati in egala masura.

  8. Acest Conf. Dr a fost cadrul meu de predare in primul an de studiu si este un om extraordinar. Este un bun didact si chiar nu poate fi pusa la indoiala corectitudinea in evaluarea studentiilor, adica iti da nota pe care o meriti!!!! Oricum e pacat ca intr-un sistem atat de plin de coruptie „a fost prins cel mai mic pestisor din balta, iar rechinii sunt inca acolo…” SI DA SA FIE ARESTATI TOTI STUDENTII CARE AU DAT MITA, TOTI INTERMEDIARII SI TOTI CEI CARE AU LUAT MITA !!! am auzit de colegi care si-au platit examene prin secretare, femei de serviciu , portari, asistenti universitari , alte cadre didactice, medicii lor de familie , etc…nu stiu ce o sa se intample cu aceasta universitate si cu sistemul medical din tara noastra…Un singur cuvant vreau sa mai zic, TRIST!

  9. Ce porc nesimtit! Ce caracter de doi bani are! Caracter de hot veritabil. Ce dracu cauta astia in invatamant? Lasa ca de acum inainte nici ca si gunoier nu-l mai angajeaza nimeni!

  10. Cine nu e la medicina si nu a luat contact cu acest om sa nu mai vorbeasca in nestiinta de cauza! Cine a invatat a luat nota pe merit intotdeauna,scursurile universitatii care nu fac altceva decat sa stea prin cluburi si sa cheltuie banii parintilor,aceia sunt cei care platesc si mint in stanga si in dreapta ca profesorul e absurd si nu ii trece. Si daca tot facem pe „lupii moralisti” am putea sa dam cartile pe fata si sa spunem de fapt ca aproape toti iau bani de la tampitii de studenti sa-i treaca,inclusiv stimabilul rector Marius Raica! Atata timp cat inveti nu te pica nimeni(sunt in anul 5 si stiu ce vb).

  11. Cred ca primul vinovat este profesorul si nu a fost exigent cu el insusi ,dar cred ca el uita ca daca il pui sa-ti spuna ce a scris intr-o carte de-a lui,i-ti spune la modul general dar nu cuvant cu cuvant cum are el pretentii(exigent=aberant)
    Si domnilor profesori daca nu va ajung banii-( nu sicanati studentii cu tampenii care nu au legatura cu practica,pentru ca atunci cand vor deveni medici vor fi niste copii fidele ale voastre in ale spaguirii).-deschideti-va afaceri in domeniu si atunci vedem competenta voastra in functie de cati clienti aveti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.