Spectacolul “Bad Bed Stories”, șase povești despre intimitate

Spectacolul “Bad Bed Stories”, șase povești despre intimitate

0
DISTRIBUIȚI
006
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

A doua premieră a Teatrului Național Timișoara din luna martie este spectacolul ”Bad Bed Stories” care aduce în fața spectacorului șase povești despre intimitatea ce reflectă singurătatea. Șase intermezzo-uri care vorbesc despre ”sentimentele de înainte, după și în momentul singurătății”, după cum spune regizorul Traian Șoimu. Premiera a avut loc aseară, în Studio.

Autorii piesei de teatru sunt frații Oleg și Vladimir Presniakov, care în prezent trăiesc în Ungaria, și sunt considerați o revelație cu impact internațional a culturii rusești contemporane.


”Cei doi frații au pus bazele bazele unui teatru al Universității din Ekaterinburg, așa au început să scrie pentru a oferi tinerilor actoritexte de teatru experimental”, a explicat Codruța Popov, secretarul loiterar al TNT. Piesele de teatru ale tandemului Presniakov sunt puternic ancorate în realitatea cotidiană deoarece explorează sensibilitatea unei generații care a fost silită să crească și să supraviețuiască într-o lume plină de violență.

Traian Șoimu a semnat regia spectacolului ”Bad Bed Stories”. Cele șase povești sunt împărțite în cinci scene de câte două personaje, iar ultima prezintă trei. În total, au fost distribuiți șapte actori: Cătălin Ursu, Luminiţa Tulgara, Victor Manovici, Bogdan Spiridon, Mirela Puia, Ana-Maria Cojocaru şi Raul Baştean. Scenografia îi aparține Getei Medinski, un nume consacrat al TNT, sound design-ul a fost realizat de Sebastian Hamburger, light design-ul, de Florian Petre și video design-ul de Lucian Matei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.