EXCLUSIV Declaraţia bombă care-l incriminează pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş în ancheta...

EXCLUSIV Declaraţia bombă care-l incriminează pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş în ancheta DNA legată de proiectul de informatizare

2
DISTRIBUIȚI

bojin justitie 1

Apar tot mai multe informații legate de scandalul declanșat de implementarea proiectului ”Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Județean Timiș prin implementarea serviciilor de e-Guvernare” de la Consiliul Județean Timiș, finanțat din fonduri europene și anchetat acum de DNA Timișoara. Vă reamintim că procurorii au făcut percheziții la CJ Timiș și au început urmărirea penală împotriva șefului biroului informatică din CJT, Dan Vladu. Acesta în calitate de șef al proiectului împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș, pesedistul Titu Bojin, au semnat procesul verbal de recepție finală, care confirma că tot sistemul informatic, care lega consiliul cu primăriile din județ și care trebuia să asigure cetățenilor acces mai facil la serviciile administrației locale, funcționa 100%, așa cum era prevăzut în proiect. În baza acestui document, ulterior, s-au și decontat integral banii către firma Siveco, cea care s-a ocupat de implementarea proiectului, care până anul acesta, în luna mai, a fost reprezentată în Timișoara, de liberalul Viorel Coifan, fost președinte al CJ Timiș și consilier județean în perioada 2008 – 2012, când a și fost demarat proiectul în mandatul pedelistului Constantin Ostaficiuc.


Procurorii DNA suspectează faptul că deși s-au plătit toți banii, sistemul nu funcționează la capacitate maximă, cum ar fi normal.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a afla dacă proiectul a fost predat la cheie, Viorel Coifan a făcut declarații bombă, care confirmă suspiciunile anchetatorilor și care-i acuză pe cei care au semnat procesul verbal de recepție pentru proiectul de  1.473.322,2 lei. „Sunt două aspecte. Iniţial proiectul trebuia în 18 luni să fie implementat. Din diverse motive s-a ajuns ca în patru luni să se implementeze. Nu funcţiona 100%. Poate 80%, părerea mea, pentru că mai sunt lucruri de făcut. Urma să fie un audit de la MCSI (Ministerul Comunicaţiilor, n.a.)ca să se stabilească ce mai este de făcut. În al doilea rând, nu se putea lucra cu un modul pentru că nu angajat nu vroia să lucreze cu el. De exemplu ca să se testeze plata electronică a impozitelor de către contribuabili  trebuia să existe un contract între consiliul judeşean şi o bancă pentru ca să fie accept cardul. Asta nu s-a făcut pentru că nu exista acest contract”, a declarat Viorel Coifan.  Coifan a vorbit şi de un alt proces verbal în care ar fi consemnate anumite probleme, dar a admis că a fost procesul verbal de recepţie finală  şi s-au încasat banii, deşi, în mod normal, acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla decât atunci când lucrurile funcţionau în totalitate conform proiectului. Surse din Consiliul Judeţean Timiş au declarat, în exclusivitate pentru PRESSALERT,ro, că vicepreşedintele Marian Vasile s-a opus semnării procesului verbal de recepţie finală pentru că proiectul nu era finalizat aşa cum a fost licitat, dar cu toate acestea s-a întâmplat acest lucru. Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material pentru a comenta declaraţiile lui Viorel Coifan.

2 COMENTARII

  1. Va spun eu cine !! Ilie sarbu si gasca sa !!La ora actuala sforile in PSD le trage I Sarbu , dar le trage mult mai prost decat Hrebenciuc !! Tot I Sarbu lucreaza la destramarea USL!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.