Planul lui Robu pentru susținerea Timişoarei în candidatura pentru Capitală Culturală Europeană,...

Planul lui Robu pentru susținerea Timişoarei în candidatura pentru Capitală Culturală Europeană, după scandalul cu rectorul UVT Marilen Pirtea

0
DISTRIBUIȚI
robu bronzat05_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Un mic război al declaraţiilor a izbucnit ieri între primarul Nicolae Robu şi rectorul Universităţii de Vest din Timişoara Marilen Pirtea, după ce universitarul s-a plâns că instituţia pe care o conduce nu a fost implicată în procesul de elaborare a strategiei premergătoare pregătirii dosarului de candidatură, asta deşi specialiştii UVT ar fi prestat gratis, şi nu contra sumei de 27.000 de euro, cât a plătit primăria. Edilul şef a anunţat că ”vreau să creez şi board-ul (consiliu) rectorilor din Timişoara pentru susţinerea proiectelor pentru Capitală Culturală Europeană şi board-ul partidelor din Timişoara. Dacă unii se autoexclud, atunci rămân în acţiune cei care îşi doresc să apară ceva”.

Prima acţiune organizată oficial de Primăria Timişoara, în 2014, în prezenţa jurnaliştilor, a fost prezentarea activităţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, de la strategia premergătoare elaborării dosarului de candidatură până la un nou proiect care va fi implemntat din această lună sub sloganul „Cultura uneşte oamenii”.


Una din problemele ridicate încă de la înfiinţarea asociaţiei a fost lipsa finanţării din partea firmelor din Timişoara. În data 7 ianuarie primarul Nicolae Robu anunţa că nu poate face mai mult decât apeluri publice la adresa oamenilor cu bani sau a firmelor cu profit din oraș, pentru ca Timişoara să fie spijinită în această candidatură. Mai mult, Robu spunea că deşi nu poate lua măsuri împotriva celor care nu contribuie, va avea grijă ca eforturile celor care dau bani să fie cunoscute de timişoreni. Tot atunci, edilul a promis şi că municipalitatea va sprijini asociaţia în toate demersurile sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.