Rock and roll şi horror punk la Timişoara: „Muzica nu se mai...

Rock and roll şi horror punk la Timişoara: „Muzica nu se mai vinde, e trist că, uneori, tricourile sunt mai importante decât albumele“

0
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;">concertrost (12)

Amatorii de rock’n roll şi horror-punk au avut parte de o seară agreabilă în clubul Rost, aseară, unde cei prezenţi s-au delectat cu recitalurile susţinute de formaţiile Daily Noise Club (Sofia, Bulgaria) şi Raizing Hell (Bucureşti).  Deschiderea le-a aparţinut celor de la Raizing Hell care au abordat un horrorpunk/rock’n’roll, gustat din plin de public şi au cântat piese de pe albumul lor de debut „Of Ghouls And Men”, lansat la sfârşitul anului trecut.  Înfiinţată în Bucureşti în 2010, de Liv Decay (voce/chitară ritm, ex Howling Saints), împreună cu Oly Sinn (tobe), Raizing Hell este considerată a fi prima trupă horror-punk din România. Celor doi li s-au alăturat în scurt timp Mr. Zombie (chitară, ex Howling Saints) şi Demented Vlash (chitară bass), din acel moment proiectul începând să prindă formă. Trupa citează ca surse de inspiraţie formaţii precum Misfits, Demented Are Go, Motorhead, Blitzkid sau Nekromantix. Solista formaţiei, Liv Decay a început să cânte de prin 2002, iar primele concerte sub actuala titulatură au apărut prin 2011 în Bucureşti.

„E oarecum distractiv să fii prima trupă de horror punk din România şi sperăm să-i inspirăm pe cât mai mulţi să cânte muzica asta. Suntem a doua oară în Timişoara, unde avem parte de prieteni minunaţi, am mai cântat în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Suceava, Arad, Piatra Neamţ, dar şi în Serbia, Bulgaria sau Rusia. Publicul de afară e mult mai receptiv, îţi dă un feedback mult mai mare. Fiindcă afară chiar există o scenă. La noi mentalitatea e puţin greşită şi mulţi oameni nu-şi dau seama că artiştii au nevoie şi ei de bani. Pe lângă albume, merchandising-ul de la concerte e foarte important. E trist că uneori tricourile de la un concert contează mai mult decât albumele. Dar e bine aşa, căci ideea e că trebuie să te exprimi, nu doar prin muzică“, ne-a declarat Liv Decay, solista celor de la Raizing Hell. După recitalul lor, la faţa locului au cântat bulgarii de la Daily Noise Club, care au abordat un rock n roll mai clasic, la fel ca şi titlul celui mai recent album al lor Rock’N’Roll Fixx. „Avem 16 ani de experienţă, cântăm rock n roll, un a,estec de rock punk şi metal, avem de toate. Am cântat pentru prima oară în România anul trecut în Bucureşti. Lumea nu diferă de loc, e aceaşi situaţie, sunt aceeiaşi oameni. Nu trăim din asta dar nu spunem că nu am vrea să trăim din muzică. Avem fiecare dintre noi slujbe. Scena de rock în Bulgaria nu prea e, e ca şi-n România. Acum promovăm cel de-al treilea album al nostru. Din păcate muzica nu se mai vinde în zilele noastre, aşa că merchandising-ul e foarte important“, ne-au declarat muzicienii bulgari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.