Ce spune arhitectul șef al Primăriei Timișoara despre intervențiile pe care primarul...

Ce spune arhitectul șef al Primăriei Timișoara despre intervențiile pe care primarul Nicolae Robu le solicită proprietarilor de la Modex

1
DISTRIBUIȚI

modex foto primariePrimarul Nicolae Robu a anunțat, la finele săptămânii trecute, că îi somează pe proprietarii de la Modex să facă reparații, astfel încât clădirea situată în centrul Timișoarei să fie adusă în acord cu aspectul celorlalte imobile din zona centrală. „După ce am pus în vedere și mai bine clădirea Operei din Timișoara prin iluminare artistică, uitându-mă la cum arată Opera, Palatul Lloyd, muzeul, chiar dacă este în lucru, mă oripilează clădirea Modex. Este o proprietate privată și nu îmi permit să vorbesc despre demolarea ei. Respect, evident, proprietatea privată, dar cer proprietarilor ca măcar să îngrijească această clădire pentru că așa cum arată acum ea reprezintă o ruşine pentru Timișoara”, declara Robu.


Acesta își descria gestul ca fiind o intervenție pentru Timișoara şi nu împotriva cuiva.”Dacă nu se vor lua măsuri, dacă nu se vine la primărie cu o propunere de desfășurător a operațiilor de intervenție asupra, clădirii, vom lua măsuri legale”, a mai spus edilul Timișoarei.

Arhitectul șef al Primăriei Timișoara, Ciprian Cădariu spune că nu a discutat cu primarul pe marginea acestui subiect, aflând din presă de intențiile lui Robu. Cădăriu este însă de acord cu viziunea edilului și susține că această clădire trebuie reabilitată și zugrăvită, cele două intervenții fiind suficiente pentru ca ea să intre în acord cu peisajul din zonă. Arhitectul susține că lucrările nu vor fi unele costisitoare întrucât clădirea Modex nu este imobil istoric, ci doar este situată într-o zonă de protecție. Primul pas pentru demararea lucrărilor este obținerea uni autorizații de la Direcția Județeană de Patrimoniu și Culte. Până la acest moment municipalitatea nu a fost contactată de cei de la Modex.

Foto: primariatm.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.