ABUZ Nicolae Robu a vrut să finanțeze Festivalul Etniilor, unde și-a făcut...

ABUZ Nicolae Robu a vrut să finanțeze Festivalul Etniilor, unde și-a făcut campanie șeful său Iohannis, la o săptămână după eveniment. Vezi explicația liberalului

3
DISTRIBUIȚI

robu bani 1

Tupeu fără margini al administraţiei Robu. Weekendul trecut, în Parcul Rozelor, a avut loc Festivalul Minorităţilor. Evenimentul a fost prevăzut pe agenda culturală cu suma de zero lei finanţare din partea primăriei, iar presa a fost înştiinţată cu doar câteva zile înainte de evenimentul la care candidatul ACL la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis a venit să îşi facă campanie electorală. La plenul de astăzi, pe masa consilierilor s-a aflat un proiect care prevedea alocarea a 50.000 de lei pentru finanţarea Festivalului Minorităţilor, practic o alocare de fonduri la o săptămână după eveniment, lucru ilegal. Pe listă se aflau şi Festivalul Timland şi un eveniment dedicat Revoluţiei din decembrie 1989 organizat în luna… noiembrie. Consilierul PSD Ramona Olteanu a declarat, în plenul CLT, că refuză categoric să dea bani de la bugetul oraşului pentru cele două festivaluri, atenţionându-l pe primarul Nicolae Robu că nu trebuie plătite din bani publici evenimentele de campanie electorală a lui Klaus Iohannis.

Primarul Nicolae Robu a spus că „eu sunt convins că deja ştiţi de foarte multă vreme că am făcut propunerea să organizăm în fiecare an fără nicio legătură cu campaniile electorale festivalul folclorului etniilor din Timişoara.


În luna aprilie am anunţat acest festival pentru primul weekend din octombrie, ca să lămurim că nu are legătură cu campania electorală. Dacă se întâmplă un eveniment în municipiul Timişoara şi unde un candidat doreşte să participe, are dreptul să participe în legalitate”.

Deşi referatul pentru Festivalul Minorităţilor a fost semnat în 23 octombrie de primar, de atunci aleşii nu s-au reunit în plen. Ca urmare a intervenţiei Ramonei Olteanu, primarul Nicolae Robu a retras de pe ordinea de zi proiectele de hotărâre. Consilierul independent Bogdan Herzog i-a transmis primarului că „la eveniment ar fi venit şi Ponta, dar oltenii nu mai sunt o minoritate în Banat de multă vreme”.

3 COMENTARII

  1. Acum, putem s-a vedem de ce d-ul Robu nu ataca ,retrocedarile, l-a acest festival au fost si prietenii dinsului
    si au nevoie de voturile lor, fraierii platesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.