Cei mai buni elevi matematicieni ai școlilor din Banatul istoric se reunesc...

Cei mai buni elevi matematicieni ai școlilor din Banatul istoric se reunesc la Universitatea de Vest din Timișoara. La ce concursuri vor participa

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

30 dintre cei mai buni elevi matematicieni din liceele de elită din Banatul istoric își dau întâlnire, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara. Instituția organizează, împreună cu partenerii de la Facultatea Tehnică „Mihajlo Pupin” din Zrenjanin, Serbia, un atelier de lucru comun în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul evenimentului de astăzi de la Universitatea de Vest din Timișoara vor avea loc două concursuri de matematică, unul adresat celor mai buni elevi din liceele din județul Timiș și un altul pentru echipe mixte, ce au în componență elevi din Serbia și din România.


După cele două competiții, va avea loc și o masă rotundă cu tema „Utilizarea tehnologiilor moderne în predarea și învățarea matematicii”, iar apoi vor fi premiați câștigătorii concursurilor.

Pe lângă cei 30 de elevi matematicieni, la eveniment participă și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș, profesori de matematică din licee, cadre didactice de la Facultatea de Matematică și Informatică a UVT, precum și studenți. Evenimentul este parte componentă a programului transfrontalier „Sustaining Excellence in Mathematical Education”, program finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul instrumentului de asistență pre-aderare (IPA) si cofinanțat de țările participante la program – România si Republica Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.