Cei mai gustoşi cârnaţi bănăţeni se întrec într-un concurs gastronomic la Timişoara....

Cei mai gustoşi cârnaţi bănăţeni se întrec într-un concurs gastronomic la Timişoara. Unde îi puteţi degusta

0
DISTRIBUIȚI

„Worschtkoschtprob” a fost până în 1989 o manifestare privată şi uşor subversivă desfăşurată în interiorul redacţiei Banater Zeitung, unde cititorii din spaţiul rural bănăţean aduceau, pentru degustare („juriul degustător” fiind redactorii) şi pentru „concurs” mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată doar în NBZ, fapt pentru care participau doar cititori ai ziarului. Pentru ziar era un bun prilej de strângere a relaţiilor dintre redactori şi cititori.

Cu 20 de ani în urmă, publicaţia Banater Zeitung a decis să organizeze o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. „Succesul înregistrat – la fiecare ediţie au participat sute de prieteni ai ziarului – ne-a înlesnit mult organizarea în continuare a manifestării, căci numeroase firme o sponsorizează cu generozitate. Cu 15 ani în urmă, am permis pentru prima dată accesul unor firme producătoare de mezeluri”, au transmis organizatorii.

Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” organizează şi în 2015 „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”- „Worschkoschtprob”, din nou „acasă”, la Timişoara, pe 29 ianuarie, în sala festivă a Casei Adam-Müller-Guttenbrunn din Timişoara.

Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni întocmeşte două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ).


”În acest sens, redacţia Banater Zeitung va primi mostrele de cârnaţi (câte o pereche/ participant) în seara ce precede evenimentul, începând cu ora 18, în locaţia unde o zi mai târziu va avea loc evenimentul, sau în ziua manifestării până cel târziu la ora 10. Şi cei care vor să aducă spre degustare şi alte mezeluri pregătite în casă sunt bineveniţi. Pentru ei se va întocmi o secţiune de concurs separată, dar doar dacă se vor aduna cel puţin cinci concurenţi diferiţi pentru aceasta. Cei interesaţi să participe pot lua legătura în avans cu redacţia Banater Zeitung din Timişoara la numărul de telefon 0256/ 498 210 sau la adresa de e-mail temeswar@adz.ro”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.