PSD Timiş cere demisia viceprimarului liberal Diaconu, declarat incompatibil de ANI UPDATE...

PSD Timiş cere demisia viceprimarului liberal Diaconu, declarat incompatibil de ANI UPDATE Diaconu: „Copiii spun lucruri trăznite”

8
DISTRIBUIȚI

dan diaconu incompatibil

PSD Timiș reacționeză la decizia ANI prin care viceprimarul PNL Dan Diaconu a fost declarat încompatibil. Luni, viceprimarul Timișoarei, liberalul Dan Diaconu, a fost declarat de Agenția Națională de Integritate în stare de incompatibilitate. Conform comunicatului ANI, acesta, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. SPEED DISTRIBUTION S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Consilierul PSD Alfred Simonis a declarat, astăzi, că „dacă discutăm de un nou mod de a face politică de a ne comporta cu tinerii, cred că domnul viceprimar Dan Diaconu (foto) are o mare problemă. A fost declarat incompatibil de ANI. În cazul în care va pierde procesul la ultima instanţă, va pierde mandatul de viceprimar, cu alte cuvinte domnul Diaconu a încălcat legea în timpul mandatului de viceprimar.


Pentru a aceasta PSD Timiş îi cere demisia din funcţia de viceprimar”. Contactat pentru a oferi o poziţie față de solicitarea PSD, Diaconu a spus că va reveni cu un comunicat de presă, fiind într-o şedinţă.

UPDATE Dan Diaconu, viceprimarul PNL al Timişoarei, a transmis un comunicat de presă prin care îşi exprimă poziţia.PSD de altfel s-a mai pronunțat, la fel de precipitat și fără logică, asupra unor cazuri, evident mult mai celebre (pornind de la Președintele României și terminând cu Primarul Timișoarei), aflate în situații similare și care au demonstrat că rapoartele ANI nu sunt infailibile, iar dreptul la o altă opinie și apărare este unul fundamental în România. Aș fi încadrat acest episod la capitolul <<Copiii spun lucruri trăznite>>, dar din păcate folosirea fără discernământ a unor cuvinte tari, lipsite de orice logică sau fundament legal, în dorință de senzațional, duce dezbaterea publică într-un registru abject și fără substanță. PSD și cu atât mai puțin tânărul Alfred Simonnis nu se pot substitui unei instanțe de judecată, oricât și-ar dori. ANI a întocmit un raport asupra unei situații așa cum o vede în acest moment și în bază documentelor la care a avut acces la momentul raportului, decizie legal supusă contestării. Constatarea stării de incompatibilitate nu are efecte executorii și cu atât mai puțin efecte fanteziste”, a transmis Diaconu.

8 COMENTARII

  1. Mucosule, vezi-ti de lungul nasului! Tu vorbesti de un alt fel de politica? Tu esti la fel de comunist ca seniorii tai din partid, daca nu mai rau, ca de, esti „lup tanar”. Daca primarul iti permite, o face fiindca e dascal si i se pare o provocare, dar Dan este prea finut sa-ti raspunda, sclavule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.