VEŞTI BUNE pentru practicanţii de sporturi pe Bega. Ce ajutor aşteaptă autorităţile...

VEŞTI BUNE pentru practicanţii de sporturi pe Bega. Ce ajutor aşteaptă autorităţile locale de la Elisabeta Lipă

0
DISTRIBUIȚI

canotaj.fond_.juniori3

Consilierul local Sandu Ştefan a anunţat că autorităţile locale, în parteneriat cu investitori privaţi, dar şi cu Federaţia Română de Canotaj caută soluţii pentru salvarea sporturilor practicate pe Bega până la utilizarea canalului ca şi curs pentru transportul în comun.
„Există discuţii pentru amenajarea unui lac dedicat practicării posturilor nautice în Timișoara.


În decursul anilor Timișoara a dat campioni olimpici, mondiali, europeni. Cu dezvoltarea navigației pe canul Bega va fi din ce în ce mai dificil ca aceste sporturi să mai fie practicate. La nivel național există foarte multe probleme, inclusiv cu Lacul Snagov. S-a demarat o discuție cu Federația România de Canotaj, cu comisiile județene care se implică în organizarea acestor ramuri sportive și s-a găsit oportun ca în imediata apropiere a municipiului Timișoara să se creeze un lac artificial unde să se poată practica aceste sporturi, a declarat Ştefan.
Mai mult, lângă lac se va construi și o pistă. „Avem un nume, o tradiție și rezultate extraordinare, cred că doar lipsa unui cadru și a unui spațiu potrivit face ca România să nu fie pe harta organizatorilor unor campionate de prim rang. Ne bazăm pe sprijinul doamnei Elisabeta Lipă care a tatonat posibitatea ca în județul Timiș să se organizeze un centru de excelență pentru aceste sporturi”, a mai spus Sandu Ştefan. Consilierul a adăugat că deşi au existat discuţii pe acest subiect, Lacul Surduc a fost scos din ecuaţie întrucât acesta nu are configuraţia adecvată pentru a permite practicarea sporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.