Președintele României, Klaus Iohannis: „Solicit demisia lui Victor Ponta” UPDATE Premierul: „Doar...

Președintele României, Klaus Iohannis: „Solicit demisia lui Victor Ponta” UPDATE Premierul: „Doar Parlamentul poate să mă demită!”

3
DISTRIBUIȚI

klaus johannis participa la sarbatorirea zilei de 1 decembrie la alba iulia16_resize

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, astăzi, în urmă cu puțin timp, într-o declarație de presă că a cerut demisia  premierului Victor Ponta. „După părerea mea este o situație imposibilă pentru România ca primul ministru să fie învinuit de fapte penale. Solicit demisia lui Victor Ponta”, a susţinut preşedintele. Anunțul vine la scurt timp după ce DNA a anunțat că primul ministru a fost pus sub acuzare pentru de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor și conflict de interese în dosarul lui Dan Șova.

Vom reveni cu amănunte.

„Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat public că primul-ministru Victor Ponta este învinuit de fapte penale.


După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România ca primul-ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute”, a spus președintele. Preşedintele a făcut acest anunţ la scurt timp după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta la Cotroceni.

UPDATE Victor Ponta a publicat pe Facebook poziția sa după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis. Premierul spune că nu intenționează să demisioneze și așteaptă ca parlamentul să decidă în situația sa. „Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”

3 COMENTARII

  1. Ar cam fi timpul. Doar sunt destui capabili: Bombonel, Cucuvel, Furacel…

    Zau asa. In locul lui demisionam la aflarea plagiaturii. Dar cum nici el nu stia, saracu’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.