Timișoara va deveni, în toamnă, capitala artei contemporane în România. Ce eveniment...

Timișoara va deveni, în toamnă, capitala artei contemporane în România. Ce eveniment inedit are loc și ce a dezvăluit Ovidiu Șandor la PRESSALERT LIVE că se va întâmpla cu Cazarma U VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ovidiu sandor 2

Timișoara se va transforma, în luna octombrie a acestui an, într-un imens spațiu expozițional. Nu mai puțin de 15 expoziții vor fi organizate în muzee, galerii de artă, clădiri și spații publice, clădiri de birouri sau spații industriale, în cadrul primei ediții a evenimentului Timișoara Art Encounters, dedicat artei contemporane. Festivalul se dorește a fi și o punte culturală între Timișoara și Arad.

Ideea de a organiza o astfel de acțiune la Timișoara îi aparține omului de afaceri Ovidiu Șandor, care a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre Timișoara Art Encounters. „Vrem să organizăm un eveniment amplu de artă contemporană, bienal. Timp de patru săptămâni, în luna octombrie, ne dorim ca Timișoara să devină capitala artei contemporane în România. Vor fi organizate 15 expoziții în diverse locații din Timișoara, în care te aștepți să găsești artă, dar și în spații mai puțin convenționale”, a explicat Ovidiu Șandor.

Potrivit omului de afaceri timișorean, astfel de expoziții vor fi deschise și într-o clădire pe care mai toți timișorenii o cunosc, însă prea puțini au avut ocazia să o viziteze. Și anume, Cazarma U. „Este o clădire foarte frumoasă pe care o vom umple cu artă și expoziții.


Vrem să-i încurajăm pe timișoreni să vadă o clădire care în interior este fabuloasă. Cred că este o chestiune de timp până când în Cazarma U se va întâmpla un proiect coerent și interesant”, este de părere Ovidiu Șandor.

cazarma u piata marasti (3)

La Timișoara Art Encounters sunt invitați să participe și artiști români care crează lucrări în România, dar și plecați în străinătate, precum și artiști străini. De asemenea, la eveniment sunt așteptați și curatori și istorici de artă de talie internațională, de la Tate Gallery din Londra, Centre Pompidou din Paris sau Muzeul de Artă Modernă din New York, care vor susține o serie de prelegeri. Proiectul inedit inițiat de Ovidiu Șandor este finanțat din surse private, dar a primit sprijinul financiar și din partea autorităților, așa cum este Primăria Timișoara, Primăria Arad sau Ministerul Culturii.

„Va fi organizată și o expoziție la Arad, dar și o expoziție a unei grupări din Arad la Timișoara. Ne bucurăm că vom crea această punte culturală între Timișoara și Arad, deși Aradul este concurentul nostru în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Cred că poți crea astfel de punți, chiar dacă ești competitor. Vrem ca oameni din Arad să vină la Timișoara să vadă ce se întâmplă aici și invers. Ne propunem să realizăm și un program de educare legat de arta vizuală. Sunt convins că publicul va pleca încântat de la eveniment, pentru că va descoperi o lume pe care nu o cunoaște, fascinantă”, a mai precizat Ovidiu Șandor.

Prima ediție a Timișoara Art Encounters este programat pentru perioada 3 – 31 octombrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.