Studenţii timişoreni se REVOLTĂ, după ce un tânăr a fost OMORÂT în...

Studenţii timişoreni se REVOLTĂ, după ce un tânăr a fost OMORÂT în bătaie de patru indivizi, în Complexul Studenţesc. Vezi ce întrebări au pentru autorități și ce petiție au lansat

5
DISTRIBUIȚI

suspecti complex 1

„NU violenţei în Complexul Studenţesc” – acesta este numele unei petiţii online lansate de studenţii timişoreni. Aceştia sunt revoltaţi de cele petrecute în data de 21 august, când în Complexul Studenţesc un tânăr de 29 de ani a fost omorât în bătaie de patru indivizi. Inima tânărului s-a oprit vineri, după cinci zile în care a fost în comă profundă, iar medicii spuneau că are şanse extrem de mici de supravieţuire.

Petiţia online „NU violenţei în Complexul Studenţesc” a fost lansată de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara (ASSEUT).


„Complexul Studențesc din Timișoara este «casa studenților», unde aceștia își petrec cel puțin trei ani din viață. Copiii veniți din toate părțile țării pentru a studia într-unul din cele mai mari centre universitare din România ar trebui sa se simtă în siguranță la ei «acasă». Acesta este locul în care cunoști studenți noi, socializezi, legi prietenii, te distrezi, te maturizezi. Totul sună perfect până se ajunge la agresiuni, certuri, bătăi. Oare unde este problema? De ce a fost omorât în bătaie acest tânăr? Unde au fost patrulele de poliție responsabile pentru cele întâmplate în noaptea respectivă? Întrebări multe, răspunsuri puține”, scrie în petiţia iniţiată de studenţii timişoreni.

Reprezentanţii ASSEUT atrag atenţia că astfel de incidente s-au mai întâmplat şi tot continuă fără ca cineva să le oprească. Acesta este motivul pentru care această asociaţie a studenţilor iniţiază o petiţie „cu scopul de a înmulți numărul autorităților responsabile cu asigurarea ordinii publice în Complexul Studențesc pentru a crește gradul de siguranță al studenților. Dacă sunteți de acord cu noi, vă invităm să completați petiția online, susținându-ne astfel în demersul nostru”.

Petiţia „NU violenţei în Complexul Studenţesc din Timişoara” a fost semnată deja de aproape o sută de persoane. Aceasta poate fi semnată AICI!

5 COMENTARII

  1. Ceea ce nu inteleg studentii si nici ( mai ales ) Lae Robu, acest impostor caragialesc este ca nu e suficient sa umblam la efecte, adica agresiunile din strada in complexul studentesc, ci trebuie umblat la cauze. Ori principala cauza este amplasarea acelor birturi, baruri, cluburi, toate cu program de noapte, intre-un cartier rezidential, care are in plus si specificul studentesc. Oameni buni, traim in jungla? Studentii vin aici sa invete scoala sau ” scoala vietii „? Lae Robu umple orasul de birturi, inclusiv in parcurile centrale in scop put electoral: aia multi care vor ” distractie ” noaptea sunt mai multi decat aia care vor liniste si civilizatie. Asa ca, Lae Robu ” da ” la popor circ si paine ( paine mai putin ). De fapt e un fel de mita electorala.

    • Le-a mai autorizat un club de noapte, langa Heaven, numit Epic Vara unde, duminica noaptea (30 – 31 august) a urlat muzica (si participantii !!!) pana luni dimineata, la ora 6.00. Ma intreb: unde era Politia locala care a gonit corul din Olanda, din piata Operei, dupamasa, nu noaptea ?! Cei de la Sectia 2 se faceau ca nu stiu de unde se aude…. Oare acei tineri (erau cateva sute), care „s-au distrat” acolo pana dimineata la ora 6.00, nu trebuiau sa se duca luni dimineata la serviciu (nu cred ca erau toti in concediu!) ?! Si…. daca nu, din ce bani se distreaza in fiecare saptamana?! Intreb, nu dau cu parul…

  2. Aceasta „zona”, intotdeauna a fost cu „probleme” si cand afirm acest lucru ma gandesc la multi ani in urma 30 – 35 de ani, cand erau „lupte” intre studentii arabi (au devalizat un camin intreg) si nu le era teama deca de „tribul cu palariile mici” (adica osenii, lucrau in constructii). Violentele escaladeaza din cauze diverse si unele din acestea sunt (nu neaparat in ordinea importantei), alcoolul, substante halucinogene, femei, bani (datorii), orgolii (prostesti) si mai rar intamplarea, adica o vorba sau o privire „aruncata” intr-un moment nepotrivit (sau simplu fapt ca te aflii in locul nepotrivit) poate provoca …. HARABABURA si nenorocirea unor vieti, destine s.a.m.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.