Migranți din Sri Lanka, prinși în Timiș în timp ce încercau să...

Migranți din Sri Lanka, prinși în Timiș în timp ce încercau să treacă ilegal în spațiul Schengen

0
DISTRIBUIȚI

migranti termoviziune

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – ITPF Timişoara au depistat patru cetăţeni din Sri Lanka ce intenţionau să iasă ilegal din România, pe jos, prin frontiera verde, și să ajungă în spațiul Schengen. Cei patru au forțat frontiera astăzi, imediat după miezul nopții, la ora 1.00.


Ei au fost depistați cu ajutorul aparaturii de termoviziune.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, sunt cetăţeni din Sri Lanka, ce au intrat legal în România, în baza unei vize de lungă şedere. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi, pentru că nu deţineau vize pentru spaţiul Schengen, s-au deplasat pe jos, pe câmp, până în momentul reţinerii. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţenilor Sri Lanka şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, au informat reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Cei patru vor fi predați unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.