Nicolae Robu despre copacii care vor fi plantaţi în Piaţa Libertăţii: „Nu...

Nicolae Robu despre copacii care vor fi plantaţi în Piaţa Libertăţii: „Nu cred că a leşinat cineva de cald în Piaţa Unirii când nu era niciun copac”

1
DISTRIBUIȚI

Proiect-Piata-Libertatii-Timisoara

Vrea, nu vrea, primarul Nicolae Robu se supune regulilor de implementare a proiectelor cu fonduri europene. Aşa că, deşi şi-a dorit piaţa fără copaci, pe care să o transforme în spaţiu pentru concerte, Nicolae Robu a anunţat astăzi ceea ce se vede cu ochiul liber pe teren de câteva zile: în Piaţa Libertăţii încep plantările de copaci.

Doar 28 de salcâmi globulari vor fi plantați în Piața Libertății, deși proiectul inițial prevedea mai mulți copaci. Primarul a detaliat că „se plantează copaci în Piaţa Libertăţii, după cum aţi remarcat, va fi tot minerală predominant, conceptul s-a păstrat, dar având în vedere angajamentele iniţiale, că se vor planta şi copaci, până la urmă se vor planta 28 de copaci, aşa cum până la urmă eu am anunţat că o să se întâmple.


Dacă vă uitaţi pe Facebook de la începutul începutului am spus că vor fi plantaţi şi copaci, dar nu 108, pentru că piaţa este piaţă şi nu parc. Dacă ar fi fost plantaţi 108 şi 94 de bănci atunci nu am mai fi putut vorbi despre o piaţă, ci eram într-un parc încadrat de clădiri.

Mai mult, deşi lipsa copacilor din piaţă a fost criticată de timişoreni în special în timpul verii, Robu spune că oamenii critică apariţia copacilor. „Şeful de şantier de acolo mi-a spus că îl abordează destul de mulţi cetăţeni care îi reproşează că plantează copaci, că era foarte bine aşa cum este acum. Arată aşa cum arată marile pieţe ale lumii. (…) Replica aceea că leşinăm de cald în Piaţa Libertăţii era o prostie, evident că nu cred că a leşinat cineva de cald în Piaţa Unirii, unde nu era niciun copac. Nu a leşinat nimeni de cald în pieţele celebre, mai ales în Italia care este mult mai în sud decât România şi unde este mult mai cald decât în România. Asta este o discuţie depăşită de mult.”

Primarul a mai explicat și că deși s-a dorit amenjarea unui spațiu cu copaci în fața Garnizoanei, pentru a simula o gardă, acest lucru nu a fost posibil pentru că ar fi blocat accesul mașinilor în incintă. Mai mult, Robu a explicat că a fost necesar ca piaţa să fie pavată complet şi ca apoi să fie scoase dale, pentru că altfel nu ar fi putut fi realizate cercurile concentrice.

1 COMENTARIU

  1. Are dreptate domnul primar :
    1 – N-a leșinat nimeni vara asta. Pentru că toți treceau în viteză prin oribilitatea aia de piață.
    2 – S-au pus dalele apoi s-au scos dalele. Pentru că era prea mult să știe geometrie zilierii-adunați din gară-care au lucrat inițial la pavarea pieței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.