Inspectoratul Școlar Timiș, mesaj înainte de înscrierile în clasa pregătitoare: „Primul copil...

Inspectoratul Școlar Timiș, mesaj înainte de înscrierile în clasa pregătitoare: „Primul copil înscris nu e și primul care are loc la o anumită învățătoare”. Ce trebuie să știe părinții

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Agitație mare în rândul părinților din Timișoara care au copii pe care trebuie să-i înscrie în clasa pregătitoare. Vă reamintim că Ministerul Educației a anunțat că micuții nu vor mai putea sări peste clasa zero și să fie înscriși direct în clasa I, acest lucru va fi acceptat doar în situații excepționale. Luni, 29 februarie, se dă startul înscrierilor în clasa zero, în județul Timiș fiind propuse 259 de clase în care pot învăța 5.570 de copii.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, le transmite părinților să stea liniștiți, asta pentru că niciun copil nu va rămâne neînscris. De asemenea, reprezentantul ISJ Timiș spune că părinții care au de gând să alerge după învățătoarea preferată o vor face degeaba. Motivul? Acum se fac înscrierile și doar în luna septembrie va avea loc repartizarea la clasă. Ca să nu mai existe părinți nemulțumiți, Aura Danielescu spune că va lua o serie de măsuri astfel încât această repartizare să se realizeze cât se poate de transparent.

„Părinții sunt tentați să alerge după un cadru didactic, nu îi oprește nimic, doar că trebuie să știe că înscrierea și înmatricularea sunt lucruri diferite.


Primul copil înscris nu înseamnă că este și primul care are loc la o anumită învățătoare. Repartiția claselor pregătitoare la învățători nu se face acum, ci după 1 septembrie, înainte de începerea anului școlar. Indiferent de zvonurile că deja sunt liste la anumite învățătoare, părinții nu ar trebui să creadă aceste mesaje”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș spune că a stat de vorbă cu directorii de școli din județ, care au fost de acord să afișeze din timp la avizier modul în care copiii vor fi repartizați la clase, iar aceste reguli să nu mai fie schimbate. „Ar trebui ca acești copii să fie repartizați în mod aleatoriu. Zic eu că procedura va fi extrem de transparentă. Consider că toți colegii noștri sunt pregătiți să lucreze cu acești copii. Nu cred că un singur cadru didactic este cea mai bună soluție pentru toți copiii”, a conchis Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.