Derby de clasament pentru ASU Poli în județul Alba. Gazdele încearcă să...

Derby de clasament pentru ASU Poli în județul Alba. Gazdele încearcă să se ferească de o ”invazie” alb-violetă. Ce spune Sorin Brîndescu despre duelul cu formația de pe locul 2

0
DISTRIBUIȚI

ASU Poli Cugir (31)

Lider la zi al Seriei a IV-a din C, ASU Politehnica are parte mâine de un duel direct cu locul 2, Metalurgistul Cugir, pe terenul acesteia. Gazdele, aflate la cinci puncte în spate, s-au pregătit temeinic pentru acest moment. Vor oferi acces spectatorilor la o tribună nouă, modernizată și acoperită, dar au și făcut o mutare strategică pentru a se apăra de ceea ce consideră forța numărul 1 a timișorenilor, ultrașii alb-violeți.

Formația din Alba își desfășura partidele de pe teren propriu sâmbătă, dar special pentru duelul cu ASU Poli au mutat jocul cu o zi mai devreme. Conform mai multor surse se vrea împiedicarea deplasării unui număr masiv de suporteri de pe Bega sub ”Drăgana”. În tur, timișorenii au refuzat cererea echipei din Alba de a juca vineri pentru că mai mulți membri ai Metalurgistului participau la o nuntă. ”Este admirabil ce se întâmplă în jurul acestei echipe din Timişoara şi pot afirma, fără a greşi, că suporterii reprezintă cel mai important atu al ASU Poli! Fac spectacol şi sunt necondiţionat alături de favoriţi”, spunea Călin Moldovan, ”principalul” echipei din Alba, pentru ziarulunirea.ro. Meciul mutat din ”varii motive” vineri a fost taxat de tehnicianul bănățenilor. ”Nu vreau să fac speculații, dar cred că asta e opțiunea lor și nu face onoare fotbalului pentru că ar fi venit mult mai mulți spectatori sâmbătă, și din Timișoara, și din Cugir, și ar fi făcut o propagandă bună jocului de fotbal”, a declarat Sorin Brîndescu pentru PRESSALERT.ro.

Suporterii timișoreni s-au mobilizat încă de la jocul cu Giarmata. S-a făcut apel ca în cursul acestei săptămâni fanii să obțină în primul rând voie de la serviciu ca să plece la meciul programat în zi de vineri. Pentru suporteri va exista și un autocar special rezervat, costul deplasării fiind de 50 lei iar biletul de intrare costă 5 lei. Cu această ocazie trupa din Cugir, care a investit serios (și) în baza sportivă va permite accestul publicului gazdă în tribuna I, una modernă și după standardele primelor eșaloane. Acolo s-au montat 400 de scaune. În schimb, ultrașii timișoreni vor lua loc în partea opusă, la tribuna a II-a.

Metalurgistul-Cugir-Beciherecu-Mic-102

Abordare la victorie

În ceea ce privește jocul propriu-zis, e de așteptat un duel strâns.


Echipa din Alba a început returul cu o victorie în fața Becicherecului, 2-0, dar a și fost stopată la Cisnădie, scor 2-2, ceea ce a și permis desprinderea alb-violeților în clasament. ”Sunt două echipe bine organizate, de pe locurile fruntașe, care se vor întâlni în această etapă. E un meci de campionat, noi vom aborda jocul să-l câștigăm, poate vom reuși, la fel cum vom face la fiecare partidă. Calcule și supoziții se pot face, dar indiferent cine câștigă campionatul se joacă în continuare, probabil până în ultima etapă sau până spre final”, a spus Sorin Brîndescul despre meciul de ”șase puncte” de mâine.

Cei de la ASU Poli spun că și-au urmărit îndeaproape adversarul: ”Au schimbat ceva din jocul lor de la începutul campionatului, domnul Foale a fost la primul lor joc din retur, cu Becicherec, avem și meciul cu Cisnădie, nu sunt surprize foarte mari, știm că e o echipă bună, organziată, cu jucători experimentați, cu jucători tineri dar de valoare, poate să învingă pe oricine”.

”Principalul” timișorenilor a avut cuvinte de laudă la adresa cugirenilor, în ceea ce privește condițiile asigurate. ”Terenul e în condiții foarte bune și faptul că inaugurează o tribună, nu pot decât să-i felicit și asta ar trebui să fie preocuparea majorității cluburilor de fotbal, să investească în infrastructură că la nivelul seriei noastre lasă de dorit. Cei din Cugir au făcut investiții și merită felicitări”, a precizat Brîndescu.

ASU Poli a avut parte de un start perfect de retur, cu zece goluri marcate în victoriile cu 4-0 la Motru și 6-1 cu Giarmata. ”E un aspect cu două tăișuri, poate să-ți dea mai multă încredere pentru meciurile care urmează, dar și o automulțumire care să scadă nivelul jocului. Vom vedea, sper ca noi să avem destulă maturitate și să jucăm bine în continuare”, a conchis Sorin Brîndescu.

Tehnicianul lui ASU Poli nu știe încă dacă Gălan, M. Stancu și M. Marin vor fi 100% la ora jocului, din cauza loviturilor primite cu Giarmata. De partea cealaltă Cugirul se va baza și pe internaționalul de juniori Marius Chelaru, învoit special de la lotul U19. Partida Metalurgistul Cugir – ASU Politehnica Timișoara se dispută vineri, de la ora 15.00, în etapa a 18-a din C4.

UPDATE Timișorenii au postat pe pagina lor de Facebook și un mesaj foto de la Cosmin Contra, membru cotizant ”gold” al echipei. Fostul internațional îi încurajează pe suporteri să meargă în deplasare. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0733.042.343 (Alin), conform textului postat pe pagina de Facebook a lui ASU Poli.

7661_994083494009446_4067262849337523536_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.