Apă mai curată pentru recășeni. Cât a costat noua stație de tratare...

Apă mai curată pentru recășeni. Cât a costat noua stație de tratare a apei potabile

0
DISTRIBUIȚI

apa robinet

O nouă stație de tratare a apei potabile a fost recepționată în Recaș. Valoarea investiției realizate de Aquatim și finanţată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, este de circa 4,5 milioane de lei, fără TVA.

”Tehnologia de tratare cuprinde următoarele trepte: captarea apei din subteran de la peste 100 m adâncime prin 5 foraje, aerarea, preoxidarea pentru eliminarea fierului, manganului și amoniului, filtrarea, tratarea nămolului și dezinfecția finală.


Înainte de distribuție prin rețeaua de alimentare, apa tratată este înmagazinată în două rezervoare, fiecare având o capacitate de 300 m³ și un turn de apă cu o înălțime de 35 m și o capacitate de 300 m³. Distribuția apei în rețeaua de alimentare se face printr-o stație nouă de pompare. Funcţionarea staţiei este monitorizată on-line şi automatizată, achiziţia de date şi conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanţă”, transmit reprezentanții Aquatim.

Noua stație de tratare furnizează, locuitorilor din Recaș, apă tratată și verificată din punct de vedere al parametrilor fizico-chimico și bacteriologici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.