Liceul „Calderon”, reabilitat cu fonduri europene, a fost inaugurat. De când vor...

Liceul „Calderon”, reabilitat cu fonduri europene, a fost inaugurat. De când vor învăţa elevii pe „smart board”-uri

0
DISTRIBUIȚI

liceul calderon

Liceul „Jean-Louis Calderon” din Timişoara, reabilitat cu fonduri europene, a fost inaugurat astăzi, de către conducerea Primăriei Timișoara, care a efectuat o inspecție a clădirii.

Ce noi dotări va avea Liceul J.L. Calderon

„Am hotărât să alocăm bani de la bugetul local și să dăm drumul acestui proiect. Pe parcurs am reușit să comutăm pe finanțare de fonduri europene care au fost redistribuite pe programul operațional sectorial mediu și evident că am luat atât cât am putut din bani europeni, orice euro luat însemna o ecnomomie la proiectul nostru care ar fi trebuit să fie susținut de la bugetul local.


(…) Orice euro absorbit aici înseamnă un câștig. La 24 noiembrie 2014 am semnat contractul de finanțare din fonduri europene și valoarea totală a fost de 10,4 milioane de lei cu TVA inclus, iar perioada de implementare de 19 luni”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Practic, în cadrul proiectului a avut loc reabilitarea clădirii atât în interior cât și pe exterior. La subsolul clădirii au fost amenajate sălile care în trecut nu erau folosite, acum fiind transformate în laboratoare de informatică. Sălile de clasă au fost și ele zugrăvite și parchetul a fost reabilitat, în sălile unde starea lui a făcut posibilă o astfel de intervenție, în restul fiind înlocuit. Parțial mobilierul din sălile de clasă a fost schimbat și elevii de la Calderon vor învăța pe „smart board”-uri. Mai exact, una din tablele din sala de clasă va fi clasică, iar cealaltă va fi conectată la un laptop, cu ajutorul căruia profesorii de la Calderon vor proiecta lecțiile. Tot în cadrul proiectului a fost construită și o aripă nouă la clădire, aripă care este folosită pe post de ieșire în caz de incendiu. Conform reprezentanților municipalității și lifturile din clădire sunt funcționale.

Trebuie spus că Liceul Calderon are și două terenuri de sport care au fost reabilitate cu tartan, dar și o sală de sport interioară. Mutarea elevilor aici va avea loc din luna septembrie, primarul Nicolae Robu considerând că pentru câteva zile de școală nu mai are sens ca elevii sa se mute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.