Au fost anunțate numele celor doi curatori pentru următoarea ediție Timișoara Art...

Au fost anunțate numele celor doi curatori pentru următoarea ediție Timișoara Art Encounters. Când va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

ami-barak_-diana-marincuFundația Art Encounters a făcut public numele curatorilor care vor pregăti ediția a doua a evenimentului. Este vorba de Ami Barak și Diana Marincu. Curator independent și critic de artă cu reședința în Paris, Ami Barak este lector la Universitatea Paris 1 Sorbona. Diana Marincu este curator și critic de artă. Cea de-a doua ediție Art Encounters va avea loc la Timișoara, între 30 septembrie și 5 noiembrie 2017.

”Alegerea celor doi curatori se bazează pe bogata experiență curatorială internațională a lui Ami Barak și strânsa colaborare dezvoltată de Diana Marincu cu scena artistică locală. Experiența și viziunea celor doi curatori vor contribui la realizarea ambițiilor Art Encounters de a deveni un vector pentru facilitarea dialogului și promovarea culturii vizuale contemporane, într-un proces ce beneficiază de interacțiunea cu orașul Timișoara, dar se raportează la un context mai larg, național, regional și internațional. Pornind de la miza exprimată de curatorii ediției anterioare, Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, aceea de a urmări evoluția a cinci decenii de artă contemporană românească, din 1960 până în prezent, ediția a doua va continua să exploreze istoria recentă a avangardei românești.


În același timp, Art Encounters 2017 își propune să pună accentul pe diversitatea punctelor de vedere ale scenei contemporane, luând pulsul timpului prezent, și să implice publicul local în formularea unei viziuni actualizate, printr-o serie de expoziții, dezbateri și alte evenimente conexe”, transmit reprezentanții Art Encounters.

Cea de-a doua ediție a bienalei de artă va relua programele dedicate artei în spațiul public, educației și medierii culturale, dar va pune un accent sporit pe sprijinirea de noi producții artistice, susținând cu precădere producția artiștilor tineri. Totodată, în 2017, în acord cu viziunea pe termen lung a fundației Art Encounters de a promova un dialog deschis și transparent cu actanții culturali și cu publicul participant, o atenție deosebită va fi acordată spațiilor independente din România, care vor beneficia de o reprezentare extinsă în cadrul evenimentului.

O prioritate pentru Art Encounters rămâne deschiderea evenimentului către orașul Timișoara  și includerea în traseul artistic al bienalei atât a spațiilor dedicate expunerii, cât și a unor spații alternative, surprinzătoare, din oraș. De asemenea, în contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021 vor deveni tot mai relevante legăturile transfrontaliere și internaționale pe care proiectul reușește să le stabilească prin implicarea unor personalități ale domeniului din țară și străinătate.

Evenimentul va fi organizat de către Fundația Art Encounters, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Fundația Interart Triade, având ca sponsor principal pe Raiffeisen Bank și beneficiind de sprijinul comunității culturale locale și naționale și a unor reprezentanți ai mediului local de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.