CJ Timiş așteaptă să vadă dacă va obține o finanţare europeană de...

CJ Timiş așteaptă să vadă dacă va obține o finanţare europeană de 25 de MILIOANE de euro. Ce anunţă preşedintele Călin Dobra

0
DISTRIBUIȚI

Altă conducere, aceeaşi soartă a finanţării proiectelor cu fonduri europene. În luna noiembrie a anului trecut Sorin Grindeanu anunța din calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Timiș că instituția a depus două proiecte la ADR Vest în încercarea de a recupera handicapul din timpul celor patru ani în care CJ Timiș a fost condus de Titu Bojin şi când s-au ratat finanţări de circa 40.000.000 de euro.

„Este vorba de două drumuri. Cel pe varianta Cărpiniş – Variaş iese la limita de judeţ cu Aradul, sunt 38 de kilometri, şi al doilea pe varianta Peciu – Giulvăz – Foieni până la graniţa cu Serbia. Ieri au fost depuse proiectele, și sunt în valoare de 25.000.000 de euro, la ADR.


Suntem în perioada în care aşteptăm jurizarea. Sunt 25.000.000 de euro, e un pas înainte pentru această instituţie având în vedere că, cel puţin pe ce înseamnă proiecte europene în ultimii ani, nu s-au prea depus. De aici e și reținerea mea legată de modul în care poate colegii mei au făcut deși s-au străduit, poate există anumite erori, dar eu sper să fie clarificările astfel încât să fie eligibile”, spunea Grindeanu. Temerile președintelui CJ Timiș s-au adeverit, astfel că proiectele au fost repinse.

Noua conducere a instituției se arată optimistă și spune că nimic nu este încă decis. „Se lucrează la ele, avem termen până la sfârşitul lunii februarie să le redepunem la ADR. Au apărut modificări, au apărut și anumite probleme din punct de vedere al suprafeței de teren, toate se reglementează și se depun în termenul stabilit. Sper să nu fie probleme pentru că este o sesiune de proiecte în care trebuie depuse. Știți foarte bine că aceste drumuri la nivelul celor patru județe sunt în cadrul unor hotărâri ale consiliului director din care face parte toate cele patru județe din regiunea V vest. Nu se încalecă de a veni alt județ și a depune în locul CJ Timiș, dar trebuie să ne mișcăm în pași alerți pentru că suntem un pic întârziați cu ceea de înseamnă depunerea, cu ceea ce ce înseamnă evaluarea decumentației și sper cât mai repede să semnăm contractul de finanțare”, a declarat astăzi Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.